Hoppa till sidans innehåll

SM i Snowboard och Freeski

2017-03-21 17:15
Den 23-26 Mars avgörs SM i Freeski och Snowboard på Kläppens Nationalarena. 150 st åkare är anmälda att göra upp om SM tecknen 2017.
  • Uppdaterad: 2017-03-21 17:20

Rutinerade Sälens IF tillsammans med Kläppen Ski Resort står återigen som värd när den största och mest prestigefyllda tävlingen för Freeski och Snowboard inleds med Big-Air och Snowboardcross på Torsdagen.

Landslagsåkare och intressanta namn.

På Freeski kommer Jesper Tjäder(ÖFS) och Oscar Wester från landslaget att lägga en hög nivå på tävlingen för övriga att försöka följa.

Från utmanarlandslaget kommer Oliwer Magnusson ÖFS, Emil Granbom Falu Snow Park och Niklas Larsson-Zakrisson Åre SLK. Alla tre killarna har precis avslutat en intensiv världscupsäsong och är nu redo att visa sina färdigheter i Kläppens välbyggda park.

På Snowboard får vi se Calle Sköld Sälens IF som vunnit alla tre deltävlingar i den Nationella tävlingsserien Swedish Snowboard Series. Calle har kört otroligt stabilt den här säsongen men utmanas av Gustaf Lundström Piteå X-tremsport som VM debuterade för några veckor sedan. Gustaf körde riktigt bra på den senaste deltävlingen av Swedish Snowboard Series i Skellfteå helgen som var. Några övriga utmanare till SM medaljer är: Jesper Landmark Sälens IF och Daniel Alkefjärd Sälens IF.

Det är ett intensivt och fullspäckat schema från Torsdag till Söndag och medaljer ska delas ut i disciplinerna: Snowboardcross, Big-Air, Slopestyle och Halfpipe.

Tävlingsschema:

Snowboard:
Torsdag 23/3: Snowboardcross- Kval och Final. Big Air- Kval.
Fredag 24/3: Slopestyle- Kval. Big-Air- Final.
Lördag 25/3: Halfpipe- Kval och Final.
Söndag 26/3: Slopestyle- Final

Freeski:
Torsdag 23/3: Big Air- Kval och Final.
Fredag 24/3: Halfpipe- Kval och Final.
Lördag 25/3: Slopestyle- Kval.
Söndag26/3: Slopestyle- Final.

Skribent: Stefan Karlsson
Epost: This is a mailto link

LAGSPONSOR


Tävlingskalender
Skidor vill!
SAS_boka-vinst
Idrottslyftet
FIS
Åre 2019

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 010-708 69 00
E-post: This is a mailto link

Se all info