Hoppa till sidans innehåll
Foto: Erik Danielsson

JVM-truppen uttagen

2017-03-22 06:00
I april är det JVM i Chiesa in Valmalenco för freestyle-grenarna och nu är den svenska puckeltruppen uttagen.
  • Uppdaterad: 2017-09-07 12:44

​3–7 april är det FIS Freestyle Ski Junior World Championships i italienska Chiesa in Valmalenco och 4–5 april är det puckel respektive parallellpuckeltävlingar. 

Den svenska truppen består av sex väldigt heta åkare. Alla med tydlig framgång under säsongen genom pallplatser i Europacupen, pallplatser i totalen i Europacupen, VM-åkare, pallplats på världscupen och det prestigefyllda priset Rookie of the year. 

Walter Wallberg, Åre SLK, har med sig en pallplats från världscupen tidigare i år där han även blev utsedd till Rookie of the year. Walter har också nyligen kommit hem från Freestyle VM i Sierra Nevada.

Albin Holmgren, Åre SLK, säkrade i dagarna den totala Europacupen genom en oerhört framgångsrik säsong med flera pallplatser. Även Albin deltog i Freestyle VM i Sierra Nevada. 

Loke Nilsson, Åre SLK, placerade sig tvåa i den totala Europacupen och har även han nyss kommit hem från Freestyle VM i Sierra Nevada. 

Oskar Elofsson, Landskrona Ski-Club, tog tredjeplatsen i den totala Europacupen och säkrade därmed en helsvensk EC-pall. Han tävlade också på Freestyle VM i Sierra Nevada. 

Thea Wallberg, Åre SLK, säkrade tredjeplatsen i den totala Europacupen. Hon har även fyra pallplatser i Europacupen där hennes första kom som en vinst i hennes andra EC-tävling i karriären.

Frida Lundblad, Gefle Freestyle, som nyligen tagit sig tillbaka från en knäskada började sin säsong sent och har sedan dess vunnit tre av fyra tävlingar hon deltagit i på Europacupen.

Det är en väldigt stark svensk trupp som skickas till Italien och sportchef Anders Olofsson har goda förväntningar. 

– Det är ett hungrigt lag som åker till Italien. Vi åker dit för att plocka medaljer och förhoppningarna är att vi ska komma hem med fyra stycken. Vi åker med ett lag som har  stot självförtroende efter en grym säsong i både Europacupen och i världscupen, säger Anders. 

Du hittar hela schemat här och kan som alltid följa tävlingarna via FIS app för Android eller iPhone samt på deras livetiming

Skribent: Erik Danielsson
Epost: Adressen Gömd

HUVUDSPONSOR

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
SAS_boka-vinst
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 010-708 69 00
E-post: This is a mailto link