Hoppa till sidans innehåll

WC- och EC-lag uttagna

2016-12-21 16:29
I januari fortsätter världscupen på andra sidan Atlanten och strax efter drar Europacupen igång för säsongen. Nu är det klart vilka som kommer åka i respektive tävling. Foto: Buchholz/FIS
  • Uppdaterad: 2017-09-07 12:44

Ludvig Fjällström, Åre SLK, Felix Elofsson, Landskrona Ski-Club, och Walter Wallberg, Åre SLK, är de svenska åkarna som fortsätter på världscuptouren.

Alla tre åkte vc-öppningen i Ruka, Finland, och nu är det dags igen i Lake Placid, USA, 13–14 januari.

Två veckor senare är första tävlingen i Europacupen för säsongen i franska Albiez, 28–29 januari. Då kommer Anton Axellie, Örebro SK, Loke Nilsson, Åre SLK, Oskar Elofsson, Landskrona Ski-Club, Clara Månsson, Landskrona Ski-Club, och Thea Wallberg, Åre SLK, åka.

Detta är bara första uttagningen till Europacupen. Det kan tillkomma fler namn efter FIS-tävlingarna i Duved 14–15 januari.

I världscupens öppningstävlingar i Ruka gjorde det svenska laget en okej insats. Det var bara Ludvig som tog sig vidare till final där han slutade på en 8:e plats, men trots det är sportchef Anders Olofsson nöjd med vad han såg.

– Många var med för att få erfarenhet, och det de lärde sig i Ruka kan de ha nytta av när de fortsätter säsongen i Europacupen. Även Ludvig, Felix och Walter fick med sig bra grejer från Ruka. Att Ludvig tog hem en åttondeplats med tanke på att han hade känningar i ryggen är ett riktigt bra tecken, att han är med i topp tio fast att kroppen inte är hundra procent. När han väl är hundra kommer han slåss om pallplatser. Det är där han ska vara.

Under försäsongen har laget lagt ner väldigt mycket tid på att öka stabiliteten i sina åk. Att kunna ställa ner det ena stabila åket efter det andra, och även om inte fler tog sig till final vittnade tävlingarna i Finland om ett puckellag som är på frammarsch.

Skribent: Erik Danielsson
Epost: Adressen Gömd

HUVUDSPONSOR

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
SAS_boka-vinst
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 010-708 69 00
E-post: This is a mailto link