Hoppa till sidans innehåll

Anne Blomquist avslutar karriären och får guldplakett

2017-04-09 20:14
Anne Blomqvist är Sveriges mest meriterade domare. Efter 34 år, ett OS samt ett otal SM, europacuper och världscuper har svensk Freestyles Grand Old Lady beslutat sig för att det får räcka. SM-helgen i Duved blev det sista domaruppdraget.
  • Uppdaterad: 2017-09-07 12:44

–      Jag älskar den här sporten och har levt med freestyle i nästan hela mitt liv. Det är dags att se puckeltävlingarna som publik – det har ju nästan aldrig hänt, sade Anne vid avtackningen i Åre i samband med tävlingarna.

För sin mångåriga och förtjänstfulla insats för Svensk Freestyle tilldelades Anne Svenska Skidförbundets Guldplakett av sportchefen Anders Olofsson i samband med SM-banketten i Åre.

–      Utan människor som Anne Blomqvist som lägger ner sin själ i freestyle puckelpist skulle sporten inte vara där den är idag, säger Anders Olofsson och fortsätter, få har varit så lojala och hängivna som Anne. 

På bilden Anne Blomquist omgiven av domarkollegorna vid SM-tävlingarna, fr.v. Pär-Magnus Kikajon, Sven Fjällström, Jörgen Eriksson, Anna-Karin Eriksson och Mikael Johansson. Foto: Magnus Ferry.

Skribent: Pär Magnus Kikajon
Epost: Adressen Gömd

HUVUDSPONSOR

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
SAS_boka-vinst
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 010-708 69 00
E-post: This is a mailto link