Hoppa till sidans innehåll

Landslaget tränar i Åre

2017-01-05 18:02
Puckellandslaget är i Åre och slipar på de sista detaljerna innan det är dags att bege sig till andra sidan Atlanten för nästa del av världscuptouren, med start i Lake Placid, USA, 13 januari. Foto: Erik Danielsson/SSF
  • Uppdaterad: 2017-09-07 12:44

Förberedelserna för årets säsong har, precis som tidigare nämnts, haft fokus på att få fram ett landslag med stabil åkning som kan sätta ner det ena bra åket efter det andra, och det känner huvudtränare Lasse Fahlén, att han har lyckats med.

– Vi har framförallt en bra höst bakom oss där vi fått fram betydligt mer stabil åkning på allihop. Jag menar det såg vi på Ludvig redan i första världscuptävlingen i Ruka (Finland) där han kom åtta även om han haft problem veckan innan och inte åkt så mycket.

Lasse känner att hela laget har höjt sig en nivå och att en stor del av den höjda nivån är tillskottet av nya talanger underifrån.

– Nu är det inte bara Ludvig och Felix som kan prestera bra utan med de nya yngre åkarna höjs nivån hela tiden. De är ett grymt gäng som hjälps åt och höjer varandra hela tiden. Det är klart det blir bättre nivå när de är fler som åker och stöttar varandra. Alla är oerhört målinriktade.

För flera av åkarna är målet med året att skaffa sig erfarenhet och tävlingsrutin, även om de så klart är sugna på att tävla i världscupen för att mäta sig mot de allra bästa.

– Walter har mycket att lära, men han tar säkra steg framåt hela tiden. Han behöver ett läroår i världscupen men nästa år kommer han verkligen vara med och slåss om de bra placeringarna.

Att de haft ett träningsläger i Åre handlar inte så mycket om att fokusera på något speciellt utan mer att Lasse vill att alla ska få igång kropparna lite efter jul-ledigheten. De fortsätter jobba på hastigheten i åken och att samla ihop kroppen i åken. Sen är det så klart bra att tävla i en backe som inte är helt olik tävlingsbacken i Lake Placid.

Skribent: Erik Danielsson
Epost: Adressen Gömd

HUVUDSPONSOR

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
SAS_boka-vinst
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 010-708 69 00
E-post: This is a mailto link