Hoppa till sidans innehåll

Världscupstart i Ruka

2016-11-27 08:00
En dryg vecka innan det är dags för världscuppremiär åker delar av puckellaget till Ruka, i östra Finland, på läger för att få bästa möjliga uppladdning. Foto: Erik Danielsson/SSF
  • Uppdaterad: 2017-09-07 12:44

Ludvig Fjällström, Åre SLK, Felix Elofsson, Landskrona Ski-Club, Walter Wallberg, Åre SLK, Clara Månsson, Landskrona Ski-Club och Anton Axellie, Örebro SK är de svenska åkarna som har lyckats ta en plats i världscuppremiären.

– Det känns fantastiskt kul att få starta i Ruka. Det var ett av mina största mål inför säsongen och efter en riktigt bra försäsongsträning är det skönt att få chansen, berättar Clara.

Det har blivit en tradition för puckelåkarna att ha sin världscuppremiär i Ruka. Det är sjunde året i rad som en av Finlands största skidorter bjuder in för att dra igång världscupsäsongen och det gör att de mer rutinerade åkarna kan ge tips till de som inte åkt där innan.

– Jag har snackat lite med de andra som åkt där och de säger att alla åker ruskigt snabbt i Ruka. Och att det är mörkt. Men det ska bli kul att få stå i startgrinden och få tävla mot den absoluta världseliten, fortsätter Clara.  

Premiären kommer följas upp av ytterligare sju destinationer med både nya tävlingsstopp i Thaiwoo, Kina, och Bokwang, Korea, och klassiska tävlingar som Deer Valley och Lake Placid i USA.

Skribent: Erik Danielsson
Epost: Adressen Gömd

HUVUDSPONSOR

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
SAS_boka-vinst
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 010-708 69 00
E-post: This is a mailto link