Hoppa till sidans innehåll

Skicross

MEDDELANDE: På grund av Riksidrottsförbundets uppgradering av EpiServer upplever vi just nu problem med designen av webbplatsen. Vi hoppas att detta åtgärdas inom kort.

2016-09-28
För alla barn, ungdomar och skicrossintresserade klubbar presenterar vi Skicross Next Generation Cup och maskoten Rulle.
 
2016-08-25
Stjerneskolan i Torsby söker specialidrottslärare till NIU skicross.
 
2016-06-09
Åtta unga, lovande skicrossåkare har tackat ja till erbjudandet om att haka på en helhjärtad satsning för att utvecklas maximalt som utförsåkare.
 
2016-05-25
Här är kommer listan på de som är antagna till höstens platser på våra RIG- (Riksidrottsgymnasium) och NIU-skolor (Nationell idrottsutbildning) i skicross.
 
2016-05-18
Nu går skicrosslandslaget på en välförtjänt sommarledighet (läs stenhård fysträning) efter ännu en strålande säsong med vinst av totala världscupen på damsidan, JVM guld och som lag en tredjeplats i nationscupen. Nyheterna till nästa säsong är en utökad satsning på europacup- och juniorlag samt viss förnyelse i organisationen.
 
2016-05-17
Svenska Skidförbundets världscuplag i skicross består av ett ambitiöst team med sex åkare som presterar på världsnivå, samt två tränare, en serviceman och ett erfaret fys- och rehabteam. Nu söker vi en engagerad och nytänkande tränare för vårt fortsatta framgångsarbete.
 
Hamra 2016
2016-05-03
I helgen i samband med Majtrofén arrangerade IFK Mora alpina återigen skicrosstävlingar, och som vanligt var arrangemangen proffsiga! I år var det rekordstort deltagande i klasserna U10-U16, närmare 150 barn/ungdomar tävlade, kul! Samtidigt avgjordes Svenska Cupen med den sista deltävlingen.
 
2016-04-17
Så är det äntligen dags för finaler i Svenska Cupen Skicross FIS och dessutom barn och ungdomstävlingar i Hamra i samband med Majtrofén! Nytt för i år är att vi tillsammans med arrangörerna av Majtrofén lagt schemat så att alla åldersklasser ska kunna köra både parallellslalom och skicross. Tävlingarna i skicross pågår fredag och lördag, och på söndagen blir det möjlighet att träna skicross i banan för alla som vill med tränare och några av våra ...
 
Idre EC
2016-04-14
Idre arrangerade både FIS Svenska Cupen och Europacupfinaler i veckan. Våra svenska åkare gjorde mycket bra ifrån sig alla tre tävlingsdagarna med flera pallplatser och vinster och även andra bra prestationer. Nationscupen vanns av Schweiz som även vann totala Europacupen överlägset på både dam (Katrin Muller) och herrsidan (Ryan Regez). Våra svenska åkare har inte tävlat så många deltävlingar i Europacupen men trots det lyckades Alexandra Edebo ...
 
Anna camp
2016-04-10
Premiären av Anna Holmlund skicross camp, ett läger bara för tjejer, arrangerades nyligen i Duved. Deltagarna fick uppleva ett fullspäckat program med bland annat varierad skicross åkning, fysträning plus en tjejkväll med inspirationsföreläsning och lekar.

HUVUDSPONSOR

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
FIS-TV-puff-215-135
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 010-708 69 00
E-post: This is a mailto link

Se all info