Hoppa till sidans innehåll

Barn- och ungdomsläger


Är du 9–13 år och vill ha roligt, lära känna andra skidåkare samtidigt som du tränar?
Häng med på längdlandslagets barn- och ungdomsläger i sommar!

Under lägren blandar vi olika typer av träning med andra spännande utmaningar och lekar. Lägren leds av våra längdkonsulenter med hjälp av andra erfarna ledare och skidgymnasieelever. Har vi tur kommer det ytterligare någon på besök under lägret…

2010 anordnades vårt första barn- och ungdomsläger i Orsa Grönklitt.
Intresset för lägret har ökat för varje år och förra året utökade vi till två läger. Det är fantastiskt roligt att så många barn och ungdomar vill hänga med på lägret. Vi har sett vad lägret betytt för många barn och hur det lett till att deras intresse för idrott ökat. Därför vill vi nu ge chansen till ännu fler barn och ungdomar att kunna delta och utökar i år till tre läger på tre olika oret runt om i Sverige.
Alla lägren har ett begränsat antal platser.

Anmälan till 2017 års läger öppnar den 1 februari

 Max antal deltagare är 65 st. till varje läger. 

Anmälan med namn, pnr, ev. föreningstillhörighet, vårdnadshavares kontaktuppgifter, fakturaadress och önskemål om boende till kontaktuppgifterna under respektive läger.


Göteborg 15-18 juni

Skidor sommartid? Javisst är det möjligt, här kommer vi att blanda skidåkning på snö och andra träningsaktiviteter såsom "prova- på pass" på rullskidor. Meddela om ni önskar låna rullskidor. Övriga aktiviteter kommer vara löpning, styrketräning och spänst blandat med lekar och andra spännande aktiviteter!

Priser Göteborg: 2950 kronor med boende, 2395 kronor utan boende.

Anmälan till Magnus Karlsson:
Mail: This is a mailto link
Telefonnummer: 033-258 850

Vid frågor gällande träningsprogram och övriga lägeraktiviteter kontakta Fredrik Finnskog:
This is a mailto link
070-217 84 98


 Orsa Grönklitt 19-22 juni

Vi återvänder till natursköna Orsa där vi hållit barnläger under flera år. Vi kommer att ta fram ett nytt program som kommer att vara minst lika roligt och spännande som tidigare år! Här finns en mix av löpning, styrka/spänst och andra roliga aktiviteter och utflykter.

Priser: med boende 2 695 kr, utan boende 2 135 kr. 

Anmälan till Anna Karlgren på:
0250-462 23
This is a mailto link

Vid frågor gällande träningsprogram och övriga lägeraktiviteter Kontakta Maggan Carlson:
This is a mailto link
070-348 42 82


Lycksele 17-20 augusti

Vi återvänder till Lycksele som kan erbjuda fina miljöer för träning och andra aktiviteter. Rullskidor, löpning och skidgång är några av träningsformerna som vi kommer att prova. Meddela om ni önskar låna rullskidor. Discobowling, lekar och möjlighet att busa med ledarna i en myrolympiad utlovas också!

Priser: med boende 2 695 kr, utan boende 2 135 kr.

Anmälan till Ansia camping:
0950-10083
This is a mailto link

Vid frågor gällande träningsprogram och övriga lägeraktiviteter kontakta Anna Norman:
This is a mailto link
070-33 92 608


Detaljerat program kommer att skickas ut till deltagarna då anmälan stängt.

Välkomna med er anmälan!

 

Här nedan finns summeringar från 2016 års sommarläger

Göteborg

Snöläger i juni, ja du hörde rätt för då var ett gäng glada barn och ungdomar på läger hos Prioritet Serneke arena i Göteborg. Där åkte vi bland annat längdskidor i Skidome. Teknikbanor, lekar och stafetter fyllde passen.

Vi var också utomhus och tränade spänst och styrka, där fick vi även fint besök utav Karl-Johan Westberg. Vi han också med mycket bus och skoj då vi till exempel var på utflykt och badade. Femkampen som deltagarna fick genomföra gav många utmaningar. Vem var det som egentligen spottade grodan längst och vem var snabbast genom spindelnätet?  Vi hade också en lägerkväll där vi grillade korv.

Både deltagarna och ledarna hade fyra riktigt roliga dagar och vi hoppas att du följer med nästa år.

Orsa Grönklitt

Under fyra intensiva och roliga dagar i Orsa Grönklitt hann barnen med mycket bus och lek men också flera fina träningspass med skidgång, styrka/spänst, långpass med ryggsäck och lunch på nytt ställe och slutligen sista dagen myrfotboll som övergick till myrrugby. Naturligtvis vann barnen över ledarna på myrrugbyn men ledarna har lovat att träna ännu mer till nästa år och ta revansch.

Vid sidan av träningspassen hann barnen även med bad och minigolf på Orsa Camping, bowling och ett besök i Orsa rovdjurspark där vi fick se björnar, isbjörnar, tigrar och många fler spännande djur.

När det var dags för avslutning så fick vi fint besök av Ida Ingemarsdotter som dels tog sig tid att skriva autografer och vara med på bilder, men framförallt dela ut fina priser till lägrets mästare och andra fina utmärkelser.

Många nya lekar har vi lärt oss under veckan men höjdpunkten kanske ändå var discot på torsdag kvällen!

Lycksele

62 barn och ungdomar från Kiruna i norr till Dalarna i söder samlades under 4 dagar i Lycksele för att delta i Svenska Skidförbundets sommarläger. Lägret rivstartade med ett ”prova-på” pass på rullskidor som leddes av tränarna från Lycksele skidgymnasium. Här fick vi se många snabba ben i den trixa teknikbanan.

Dagen efter fick vi besök av landslagets Jonna Sundling som utmanade oss i en bålövning och det blev även frågestund och autografer till förväntansfulla ungdomar. Övriga träningspass var stationsträning i styrka och spänst, skidgång och inte minst den avslutande myrolympiaden. Här blev alla rejält geggiga och man fick även tillfälle att brotta ner ledarna i dyn. Vi hann inte bara med träning utan även mycket lek och andra aktiviteter såsom bad, bowling och disco. Mycket bus och nya kompisar – precis som det ska vara på läger!

Tack för oss och ha så roligt i skidspåret i vinter!

 

 

Uppdaterad: 2017-02-02 08:58

HUVUDSPONSOR

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
150504-Puff-Skideoteket-215-135
Ski Team XC shop
Sporrong shop
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 010-708 69 00
E-post: This is a mailto link

Se all info