Hoppa till sidans innehåll

Barn- och ungdomsläger


Är du 9–13 år och vill ha roligt, lära känna andra skidåkare samtidigt som du tränar?
Häng med på längdlandslagets barn- och ungdomsläger i sommar!

Under lägren blandar vi olika typer av träning med andra spännande utmaningar och lekar. Lägren leds av våra längdkonsulenter med hjälp av andra erfarna ledare och skidgymnasieelever. Har vi tur kommer det ytterligare någon på besök under lägret…

Datum för barn - och ungdomslägren 2018

  • Göteborg/Smögen den 16-19 juni
  • Orsa Grönklitt den 18-21 juni
  • Lycksele den 16-19 augusti

Anmälan för samtliga läger öppnar den 15 mars 2018

Summeringar från 2017 års sommarläger

Lägerdagarna i Lycksele fylldes med en mängd olika träningspass där deltagarna fått prova på skidgång i olika tekniker, rullskidor med sprintträning, styrka- snabbhet- och spänst, bokstavsorientering och sist men inte minst den traditionsenliga myrolympiaden! På lägrets tredje dag fick deltagarna besök av landslagets sprintstjärna Jonna Sundling. Ungdomarna fick chans att utmana Jonna i snabbhet och spänst, där det blev många fina dueller och spurtstrider! Därefter väntade autograf- och frågestund med Jonna, här fick deltagarna svar på hur det kom sig att Jonna började med skidåkning, hur mycket hon äter till frukost och ifall hon älskar surströmming? Det visade sig finnas många blivande sportjournalister bland ungdomarna! Ett läger är så mycket mer än bara träningspass. Det ingick även djurparksbesök, minigolf, godisremstafett och vilket lag byggde egentligen det högsta tornet?

Ett läger ska även innehålla mycket bus vilket ledarna fick erfara många gånger, revansch blev den avslutande myren som i år var extra blöt och lerig efter en regnig sommar.

På barn och ungdomslägret i Orsa, som genomfördes i midsommarveckan, var det också ett späckat program med skidgång, långtur löpning, styrka, spänst och självklart även här myrolympiad som avslutning. Myrolympiaden övergick ganska snart till myrrugby och även här får ledarna hårt motstånd av ungdomarna som gärna ser till att ledarna får bada djupt i myren. På spänstpasset kom landslagets nya stjärna Anna Dyvik på besök och testade sin snabbhet mot ungdomarna…det krävdes tjuvstart för att hon skulle vinna visade det sig!

Vid sidan av träningspassen fick deltagarna prova på en vildmarksdag med tre olika moment, kanotorientering, mountainbike och fiske. Mycket uppskattat och roligt moment. Även Camp care i Rovdjursparken provades på och denna gång blev det städning i isbjörnarnas hägn och därefter matning av dem. Många lekar och bus blev det självklart även på detta läger.

Först ut av de tre barn och ungdomslägren var lägret i Göteborg som genomfördes i mitten av juni. Det höll till på Prioritet Serneke Arena där man kan åka skidor i en skidhall, vilket deltagarna självklart provade på. Utöver skidåkning hann ungdomarna med massor av saker så som att åka rullskidor, träna styrketräning, bada med mera. Både ledare och deltagare hade mycket kul. En populär händelse var att vår mycket duktige landslagsåkare Axel Ekström kom och besökte oss under en dag. Han fick många frågor om hur det är att åka skidor i landslaget.

Nu tackar barn- och ungdomslägren för i år och hoppas på en fin vinter och många återseenden till nästa års läger!

 

Ansvarig för barn- och ungdomslägren:

Anna Norman – Lycksele, This is a mailto link, 070-339 26 08

Maggan Carlson – Orsa, This is a mailto link, 010-708 69 08

Fredrik Finnskog – Göteborg, This is a mailto link, 070-217 84 98

 

 

Tack för denna gång och hoppas vi ses nästa sommar!

 

Uppdaterad: 2017-11-10 10:12
Skribent: Linda Andersson

HUVUDSPONSOR

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Märkesjakten
150504-Puff-Skideoteket-215-135
Puff_BättreSkidteknik_215
SAS_boka-vinst
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 010-708 69 00
E-post: This is a mailto link

Se all info