Hoppa till sidans innehåll
Foto: CARL SANDIN

Stina Nilsson optimistisk

2017-06-12 09:34
Efter att ha dragit ner lite på träningen känner Stina Nilsson att hon är på rätt väg mot att komma tillbaka i fin form.
  • Uppdaterad: 2017-06-14 09:37

– Det känns bra. Jag är fortfarande i en fas där vi dragit ner på träningen, men jag ser fram emot att få börja trappa upp den igen, säger Stina.

För två veckor sedan avbröt Stina Nilsson landslagslägret i Sognefjell. Hon kände att kroppen inte svarade ordentligt på träningen och efter att man gått igenom hennes medicinska status kunde man konstatera att hon under en tid behövde dra ner något på träningen.

Stina har sedan dess följt en uppgjord träningsplan och ser positivt på kommande säsong.
– Vi har gjort en plan för att få kroppen att svara bra på träningen igen och följer förloppet dagligen. Jag känner mig trygg med upplägget och är inte orolig för att det som hänt kommer att påverka min form i vinter. Jag ser fram emot en spännande säsong, säger Stina Nilsson.

Landslagsledningen kan bekräfta att det går åt rätt håll för Stina Nilsson.
– Förmodligen har Stina haft en lättare infektion under en tid, som hon inte har känt av. I kombination med fortsatt hård belastning har det påverkat hur hennes kropp har reagerat på träning. Men Stina har svarat bra på det lite lugnare upplägg hon haft den senaste veckan och vi ser positivt på att hon snart är tillbaka i fin form. Det viktigaste nu är att hon får lugn och ro så att hon kan fokusera på rätt saker, säger förbundskapten Rikard Grip.

Skribent: Katarina Medveczky
Epost: Adressen Gömd

HUVUDSPONSOR

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
150504-Puff-Skideoteket-215-135
Sporrong shop
SAS_boka-vinst
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 010-708 69 00
E-post: This is a mailto link

Se all info