Hoppa till sidans innehåll
Foto: ANDREAS L ERIKSSON

Längdrådet tänker långsiktigt

2017-09-07 15:58
Svenska Skidförbundet är stort och har många grenar med omfattande verksamheter. För att kunna fatta beslut närmare längdorganisationen, skapades Längdrådet 2014.
  • Uppdaterad: 2017-09-07 15:58

– Man kan säga att Längdrådet är Svenska Skidförbundets styrelses förlängda arm ut i Längdsverige, berättar Göran Nilsson som är ordförande i Längdrådet och även vice ordförande i Svenska Skidförbundet.

I tillägg till rådet finns det arbetsgrupper inom varje funktion, det vill säga internationell verksamhet, utbildning, nationell elit, unga ledare, barn & ungdom, tävlingsregler, anläggning och rullskidor. Arbetsgrupperna bereder frågor som exempelvis framtida SM-arrangörer och hur tävlingsprogrammet ska se ut. Besluten fattas sedan i Längdrådet.

Göran anser att rådets viktigaste uppgift är att stimulera strategitänkande och långsiktighet.
– Det handlar om frågor som hur Sverige ska kunna ta OS-medaljer 2030, hur vi ska säkra rekryteringen av kompetenta ledare på landslagsnivå i framtiden, o.s.v.

Medlemmarna i Längdrådet väljs vart fjärde år, med möjlighet till omval för ytterligare fyra år. Vartannat år väljs häften av rådet. Det är Svenska Skidförbundets styrelse som utser ledamöterna och de arbetar ideellt.

Göran beskriver ett gott samarbetsklimat.
– Det märks att alla trivs i sina roller och är väldigt engagerade, det råder en konstruktiv anda.

På frågan om skid-Sveriges största utmaning, svarar Göran utan tvekan.
– Snötillgången! Förbundet, klubbar och kommuner måste hjälpas åt att skapa förutsättningar för att vi ska kunna åka skidor även i framtiden. Vi har en anläggningsgrupp som nu har fullt fokus på denna fråga där målet är att skapa fler anläggningar för konstsnö, men även att hitta nya och bättre metoder för att tillverka snö och bygga bra arenor.

Text: Elisabeth Hansson

Skribent: Katarina Medveczky
Epost: Adressen Gömd

HUVUDSPONSOR

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Märkesjakten
150504-Puff-Skideoteket-215-135
Puff_BättreSkidteknik_215
SAS_boka-vinst
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 010-708 69 00
E-post: This is a mailto link

Se all info