Hoppa till sidans innehåll

Norrbotten har sommarläger för unga elitåkare

2017-10-05 13:34
I somras genomförde Norrbottens skidförbund tre elitläger för länets juniorer och yngre seniorer. Det är två grupper som länet satsar extra mycket på.
  • Uppdaterad: 2017-10-05 13:34

– Vi ser att det är en avgörande tid direkt efter gymnasiet då åkarna själva måste börja ta hand om sin träning och allt runt omkring. Då är det många som lägger av, så där vill vi komma in och stötta och ge de här åkarna möjlighet att få riktigt bra träning, säger Robert Jönsson på Norrbottens skidförbund som var en av initiativtagarna till lägren.

Det första lägret hölls i Gällivare. Där samlades 21 träningssugna ungdomar för att träna intensivt under fyra dagar. I slutet på juli genomfördes läger nummer två på Lindbäcksstadion i Piteå, då 14 aktiva deltog och i augusti var det dags för det sista lägret i Vuokatti, Finland, även det med 14 deltagare.

Förutom självklara inslag som rullskidåkning, löpning och styrketräning stod även yoga på schemat.

I Gällivare dök dessutom skidkungen Marcus Hellner upp för myrintervaller och en omgång myrfotboll, något som var mycket uppskattat bland lägerdeltagarna.
– Det var såklart jätteroligt att Marcus Hellner hade möjlighet att vara med. Han är, tillsammans med Charlotte Kalla, en stor orsak till att det just nu är väldigt många barn och ungdomar i Norrbotten som åker längdskidor, säger Robert Jönsson.

Norrbottens skidförbund satsar långsiktigt och förhoppningen är att fler läger ska kunna genomföras under sommaren 2018.
– Vi hoppas att de här lägren ska vara en morot för åkarna som måste hålla igång träningen ordentligt under hela sommaren. Målet med satsningen är såklart att Norrbottens längdskidåkare ska bli ännu bättre, både på kort och på lång sikt, avslutar Robert Jönsson.

Skribent: Katarina Medveczky
Epost: Adressen Gömd

HUVUDSPONSOR

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
150504-Puff-Skideoteket-215-135
Sporrong shop
SAS_boka-vinst
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 010-708 69 00
E-post: This is a mailto link

Se all info