Hoppa till sidans innehåll

Uppskattat öppet elitläger på Idre Fjäll

2017-10-03 09:00
Förra veckan genomfördes Svenska Skidförbundets första öppna elitläger för seniorer. 27 seniorer deltog på lägret som ägde rum på vackra Idre Fjäll.
  • Uppdaterad: 2017-10-05 08:50

I fyra dagar fokuserade deltagarna på tävlingar i olika former, men också en hel del teknikträning på rullskidbanan.
– Veckan på Idre Fjäll har varit givande på många sätt. Att ha tävlingarna som högsta prioritet ger inte bara ett bra fokus utan är också ett viktigt led i träningen för att komma väl förberedd till vinterns tävlingar. Ytterligare en dimension på lägret var kvällsmötena med tydliga teman knutna till de tävlingsmoment som vi genomförde under dagen. Här lyftes främst taktik, teknik och strategi, berättar Fredrik Uusitalo, tränare för landslagets träningsgrupp 2.

En av kvällarna fick lägret ett mycket priviligierat och uppskattat besök av landslagets vallachef Urban Nilsson, som pratade om material.

Tränare på plats under veckan: Elbert Karlsson, tränare vid högskolan i Umeå, Annika Zell, tränare på Dala Sports Academy, Martina Höök, tränare landslagets träningsgrupp 3, Mattias Nilsson tränare landslagets träningsgrupp 3 och Fredrik Uusitalo tränare landslagets träningsgrupp 2.

Foto: Amanda Welander

Skribent: Katarina Medveczky
Epost: Adressen Gömd

HUVUDSPONSOR

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Puff_BättreSkidteknik_215
150504-Puff-Skideoteket-215-135
Sporrong shop
SAS_boka-vinst
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 010-708 69 00
E-post: This is a mailto link

Se all info