Hoppa till sidans innehåll

FIS Calendar Conference 2017 har startat

2017-05-24 10:40
Just nu samlas representanter för världens skidförbund i slovenska Portoroz för att diskutera den framtiden för skid- och snowboard-sporten.
  • Uppdaterad: 2017-05-24 12:23

Kalenderkonferensen hålls vart annat år dvs året efter den stora FIS-kongressen. På schemat står ett 60-tal möten för tekniska kommittéer, underkommittéer och arbetsgrupper, blandat med en mängd informella möten. 

Som vanligt är ett av de största ämnena på agendan kommande och framtida världscupkalendrar. Varje gren har stommen klar men det kommer att bli finjusteringar innan kalendrarna slutligen lämnas till FIS Council för godkännande. Dessutom kommer flera tekniska kommittéer att mötas för att ta itu med regler och föreskrifter samt utbyta kunskaper och erfarenheter från förra säsongen.

Vid sidan av mötena kommer det att ges presentationer av de  kandidater som ansöker om att få arrangera VM-tävlingar 2023. Intressant vid årets kalenderkonferens är också uppdateringen av FISs strategiska plan som kommer diskuteras på lördag morgon den 27 maj.

Söndagen den 28 maj håller FIS högsta beslutande organ, FIS-council, sitt möte, där några beslutspunkter är förslag från de tekniska kommittéerna (inklusive bekräftelse av världscuptävlingskalendern för säsonen 2017/2018), medlemsansökningar från nya nationella skidförbund och utnämning av värd för den 52: a FIS kongressen som hålls 2020.

Naturligtvis ser alla hundratals deltagare även fram emot den viktiga sociala biten av konferensen där diskussioner utanför mötesrummen är minst lika viktiga.

Komplett schema för konferensen (PDF, nytt fönster)

Nästa gång FIS-representanterna samlas är i 3–7 oktober för det årliga höstmötet då den kommande säsongen slutligen stäms av.

Mer information hittar du på FIS webbplats vi kommer även rapportera viktiga beslut här på skidor.com, så håll utkik!

Skribent: Lotte Jernberg
add1
Blå sidopuff Hitta klubb
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff FIS-kalender

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 010-708 69 00
E-post: This is a mailto link

Se all info