Hoppa till sidans innehåll

Årsmötet

14 OKT 2011 18:38
Årsmötet för säsongen 2010/2011 ägde rum på Karlsnäsgården i förra veckan. Ett 20-25 tal personer hade slutit upp.
  • Skapad: 14 OKT 2011 18:38

Mikael Johnsson kunde leda sitt första årsmöte, efter ett år som ordförande för förbundet. Han deklarerade att han inte kunde få en bättre start som ordförande med den gågna fina vintern.

Dagordningen behandlades i snabb takt, där 3 motioner förelog.

Den första handlade om att en styrelsepost skulle vikas åt en ungdom. Styrelsens yrkande var att avslå motionen, med motiveringen att detta isåfall är en stadgeändring. I stadgarna finns idag ingen reglering av hur styrelsen skall sammansättas, förutom att den skall innehålla sju personer, innebär detta att den idag kan innehålla en ungdom utan att vi behöver lagstadga detta med risk för företelse. Därmed är det fritt fram för klubbarna att föreslå kandidater, oavsett ålder och kön, till valberedningen som sedan bereder och lämnar förslag till ledamöter på årsmötet.

Den andra motionen var likvärdig den första och handlade om att en person i längdkommittén skulle bestå av en ungdom. Styrelsens yrkande var att avslå även denna motion med motiveringen att kommittér och dess besättning inte regleras av stadgarna utan beslutas av styrelsen. Styrelsen utser ledamöter till kommittérna på våren, även här är det fritt fram för klubbarna att ge förslag på kandidater varifrån styrelsen tillsätter kommittérna.

Tredje motionen handlade om att införa en ungdomskommitté i förbundet. Denna motionen yrkade styrelsen på att få bereda vidare till våren för att tänka igenom detta ordentligt och dra upp riktlinjer för en eventuell sådan kommitté. Tills det är dags för vårens beslut om kommittér. Årsmötet gick på styrelsens förslag på samtliga motioner.

I våras ändrade alltså styrelsen tillsättningen av kommittérna, då detta egentligen inte är en årsmötessak. Anledningen till förändringen är att tillsätta kommittérna innan säsongen börjar för att de nya ledamöterna skall få planera och genomföra verksamheten, inte bara genomföra. Men av styrelseledamöterna var det två stycken som tackade för sig Meta Steinbach-Olsson och PG Nilsson. Ersättare blev Håkan Aronsson, FK Vittus och Roger Evaldsson, Karlskrona Alpina. I övrigt var det omval och Mikael fick
förnyat förtroende att leda förbundet.

Vasaloppspriserna delades i sedvanlig ordning ut efter mötesförhandlingarna. Årets mottagare var Johannes Knoll, OK Dacke samt Meta Steinbach-Olsson, Ronneby OK.

Skribent: Styrelsen
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff Skidor vill
idrottslyftet_316x103
FIS_316x103
 

Postadress:
Blekinge Skidförbund
Lars Svensson, Gäddvägen 15
374 51 Asarum

Kontakt:
Tel: 0706929012
E-post: lassesvensson@telia....

Se all info