Hoppa till sidans innehåll

Barnens Skidspel 2013


Solen värmde alla som hade kommit till Skidstadion på Lugnet i Falun.Massor av små tappra skidåkare  och föräldrar och far- och morföräldrar fyllde den snötäckta skidstadion.

Det var 1 800 barn i åldern 3–10 år som deltog och alla var vinnare.Barnen valde att åka längdskidor i 200 meter, 600 meter, eller 1 500 meter spåren. Och många varv på längdskidorna blev det för en del barn.

De lite äldre barnen kunde  låna skidor & pjäxor och prova backhoppning i två hoppbackar i år ,nyhet för i år var den mobila hoppbacken som kan användas året om. Där hoppades det glatt i många timmar. Instruktörer från backhoppningsklubben  Holmens IF såg till att alla barnen fick en bra eftermiddag i solen.

Till skidutlåningen för längdskidor var det en strid ström, många tog tillfället i akt och låna längd skidor helt gratis.

Till ansiktsmålningen var det en aldrig sinande kö , alla barn som ville fick ett hjärta, flagga eller något annat målat på kinden.

Barnens Skidspel är ingen tävling utan där är alla vinnare. Barnen som deltog fick en special designad Barnens Skidspelsmedalj och en presentpåse.

Som i alla stora skidlopp fanns vätskekontroller efter banorna där det serverades mjölk och vid målgång fanns varm chokladdryck.

Stort TACK till Arla, Falu Energi & Vatten, Dalatrafik och DT som gör det  möjligt att arrangera Barnens Skidspel.

Stort TACK till arrangörerna Friluftsfrämjandet , Holmens IF och Korsnäs IF SK, Svenska Skidspelen , Falu Kommun och Dalarnas Skidförbund

Läs artikel och se bildspel på DT

Läs artikel och se bildspel i Dalademokraten

Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:21 Skribent: Marie Sandberg-Nilsson
SSF TA
Lägerkalender
Blå sidopuff Skidor vill
idrottslyftet_316x103
FIS_316x103
 

Postadress:
Dalarnas Skidförbund
Idrottens Hus, Pelle Bergs Backe 3B
791 50 Falun

Besöksadress:
Pelle Bergs Backe 3
791 50 Falun

Kontakt:
Tel: 0722404800
E-post: dalarnas.skidforbund...

Se all info