Hoppa till sidans innehåll

Följ sidan "Ansökan Idrottslyftsmedel"

Fyll i namn och e-postadress nedan för att följa denna sida. Ett e-postmeddelande kommer då att skickas till dig när något nytt publiceras på sidan.

Ansökan Idrottslyftsmedel


Svenska Skidförbundet får varje år en summa pengar av Riksidrottsförbundet för att använda till idrottslyftsatsningar. Då vi vill uppmuntra våra föreningar att kontinuerligt utbilda sina ledare/tränare så är utbildning ett prioriterat område för våra idrottslyftmedel.

Vilka utbildningar kan föreningen söka för och hur mycket kan vi få?

Föreningen kan söka för alla sorters utbildningar som är kopplat till föreningens längdverksamhet. För utbildning riktat mot ledare/tränare kan vi bevilja max 50% av kursavgiften. För andra typer av utbildningar kan vi bevilja max 30% av kursavgiften. Var uppmärksam på att summan är ett maxbelopp och inte en garantisumma som ni kan bli beviljade. Vi beviljar inte bidrag för resor till och från utbildningen. Vid vissa utbildningar ingår förutom själva utbildningen både mat och boende. Vid andra tillfällen så ingår enbart själva utbildningen och varje deltagare är hänvisad att ordna logi och ev. mat själv. Vid dessa tillfällen kan ni söka bidrag för max 300 kr extra/dygn/person. Det innebär ett bidrag på max 150 kr/person/dygn för logi/mat.

Vilka grundkrav finns för att vi ska bli beviljade bidrag?

Ansökan ska lämnas in senast 14 dagar efter att utbildningen är genomförd. Vi hanterar inte ansökningar för utbildningar innan själva utbildningen är genomförd, detta för att inte riskera att vi beviljar medel för person som sedan inte genomför utbildningen. Ibland har inte exakt kostnad för kursen fastställts vid tidpunkten 14 dagar efter utbildningen, ni anger då i ansökan att ni kommer att komplettera med kursavgiften när den är fastställd.

För att ni ska bli beviljade ska det i ansökan tydligt framgå vilka personer (namn) som gått utbildningen och vilken utbildning som är genomförd. Ange namn på utbildningen, plats och datum. Bifoga underlag för kurskostnaden på något sätt, antingen en inbjudan/kallelse eller en faktura som ni har fått. Om ni ansöker om extrapengar för boende i samband med utbildningen så bifogar ni ett underlag för den kostnaden också, tex ett kvitto eller faktura.

Ni ska senast 31/1 2020 göra en återrapport för de pengar som ni blivit beviljade.

Idrottslyftet har budgetår mellan 1/1 - 31/12. Därför ska ansökningar till idrottslyftet vara inne senast 30/11 för att vi ska kunna hantera ansökan.

Inga nyheter är skapade
SSF TA
Lägerkalender
Blå sidopuff Skidor vill
idrottslyftet_316x103
FIS_316x103
 

Postadress:
Dalarnas Skidförbund
Idrottens Hus, Pelle Bergs Backe 3B
791 50 Falun

Besöksadress:
Pelle Bergs Backe 3
791 50 Falun

Kontakt:
Tel: 0722404800
E-post: dalarnas.skidforbund...

Se all info