Hoppa till sidans innehåll

Calle och Emma tilldelas Kungens stipendium 2019

30 APR 2019 10:10
För det fjärde året delar Svenska Skidförbundet ut tre stipendium ur fonden som skapades som en present till kungen på hans 70-årsdag
  • Skapad: 30 APR 2019 10:10

I år var två av stipendiaterna aktiva inom vårat distrikt, Emma Eriksson och Calle Sköld. Nedan kan ni läsa motiveringarna för stipendiaterna.

Calle Sköld (snowboard), Sälens IF, Dalarnas Skidförbund

– Bara att vara nominerad är superkul, men självklart är det ännu roligare att juryn faktiskt valde mig som en av mottagarna. Detta stipendium underlättar verkligen för mig som student att kunna satsa ännu mer på mitt ledarskap, nu när jag har upptäckt hur kul det är att vara ledare, säger Calle Sköld. 

Motivering: Med brinnande ett intresse för snowboard har Calle ända sedan gymnasietiden engagerat sig som ledare för barn och ungdomar. Calle har förmågan att hjälpa varje person – oavsett nivå. Som ledare har han ett öga för såväl detaljer som helheten. Med stort lugn och stor närvaro hittar han alltid lösningar problem och han växer med varje uppgift. Vi ser fram emot att följa hans framtida utveckling och att se honom leda morgondagens talanger mot sina drömmars mål.

Emma Eriksson (längdskidor), Falun-Borlänge SK, Dalarnas Skidförbund

– Jag blev väldigt glad och känner att jag blir extra motiverad att fortsätta utvecklas som ledare inom skidåkningen. Att fortsätta inspirera, motivera och utveckla skidåkare på den nivå som jag är nu. Det härligt att juryn tror på mig och att de ser mig som potentiell landslagstränare i framtiden, säger Emma Eriksson.

Motivering: Emma har en egen bakgrund som elitskidåkare, hon tagit med sig erfarenheten och förvaltat den väldigt väl i sitt engagemang som tränare, både som specialidrottslärare på NIU i Falun och i sitt arbete på Dalaidrotten med elitåkare på seniornivå. Emma har både kunskap och ett stort hjärta för alla som vill satsa på längdåkning, oavsett vilken resultatnivå de aktiva ligger på. Emma kan mycket väl bli vår nästa landslagstränare inom längdåkning.

Stort grattis Emma och Calle, fortsätt med det fina arbete ni gör för skidåkningen! Vi riktar även ett stort grattis till Jesper Thomsson Funäsdalens Slalomklubb, Jämtland-Härjedalens Skidförbund som är årtes tredje stipendiat.

För att läsa samtliga nomineringar klicka här

Skribent: Minna Sunesson
Epost: This is a mailto link
SSF TA
Lägerkalender
Blå sidopuff Skidor vill
idrottslyftet_316x103
FIS_316x103
 

Postadress:
Dalarnas Skidförbund
Idrottens Hus, Pelle Bergs Backe 3B
791 50 Falun

Besöksadress:
Pelle Bergs Backe 3
791 50 Falun

Kontakt:
Tel: 0722404800
E-post: This is a mailto link

Se all info