Hoppa till sidans innehåll

Fina prestationer av dalaåkare  i helgen

11 FEB 2020 15:36
När Matfors stod som arrangör för USM, Åre för ÄJS i störtlopp och Skidspelen gick av stapeln i Falun
  • Uppdaterad: 11 FEB 2020 15:36

Helgen som var bjöd på skidfrossa, på Lugnet Skidstadion genomfördes året Skidspel, I Matfors USM i längdskidor och i Åre ÄJSM. Trots den utmanande vintern kunde dessa arrangörer genomföra tävlingarna vilket resulterade i fina resultat, fina prestationer och sammanlagt ett stort antal deltagande dalaåkare.

Under USM i Matfors kammade dalalåkarna hem hela 9 individuella medaljer samt två medaljer till IFK Moras damer i stafett. Utöver detta så kneps flera plaster topp tio och det är riktigt kul att se hur många deltagare från Dalarna som befann sig på USM i Matfors.

I Åre genomfördes ÄJSM i störtlopp med 4 startande från dalarna. I damklassen kammade Fanny Axelsson hem bronsmedaljen, Alexandra Bauer placerade sig på 12:e plats och Hedvig Oskarsson på 15:e plats. På herrsidan var Victor Stico enda dalaåkare till star och han placerade sig på en 16:e plats.

På plats i Falun fanns ett gäng dalaåkare som tog världscuppoäng.  På lördagens sprint placerade sig IFK Moras Anna Dyvik 11 & Falun Borlänges Maja Dalqvist 16. På herrsidan tog sig sågmyras Calle Halfvarsson in i mål som 9 och Falun Borlänges Oskar Svensson 22.

På söndagens distans knep Calle ännu en gång värlsvcuppoäng i och med sin 13:e plats och på damsidan tog både Moa Olsson och Maja Dalqvist poäng i och med sina 22 respektive 25:e plats.

Summa summarum, det var en fin helg med fina prestationer och stort deltagande från våra Dalaklubbar.

Skribent: Minna Sunesson
E-post: This is a mailto link
SSF TA
Lägerkalender
Blå sidopuff Skidor vill
idrottslyftet_316x103
FIS_316x103
 

Postadress:
Dalarnas Skidförbund
Idrottens Hus, Pelle Bergs Backe 3B
791 50 Falun

Besöksadress:
Pelle Bergs Backe 3
791 50 Falun

Kontakt:
Tel: 0722404800
E-post: dalarnas.skidforbund...

Se all info