Hoppa till sidans innehåll

Information angående coronaviruset

06 MAR 2020 09:51
Det har uppkommit frågor med anledning av coronaviruset. Svenska Skidförbundet bevakar den löpande utvecklingen noga och följer Folkhälsomyndighetens och andra myndigheters bedömningar samt rekommendationer.
  • Uppdaterad: 06 MAR 2020 09:51

Vi uppmanar alla att hålla sig uppdaterade genom att ta del av myndigheternas information kring coronaviruset som finns samlat på krisinformation.se

Vid träning/tävling rekommenderar vi som vanligt att du som är eller känner att du börjar bli sjuk avstår från att träna/tävla tills du är frisk.

Nationella tävlingar och evenemang

Uppdaterad 15/3 kl 11:50

Det är viktigt att vi alla tar vårt ansvar. Svenska Skidförbundet har därför beslutat att ställa in samtliga nationella tävlingar som finns upptagna i den nationella tävlingskalendern.

Vi rekommenderar även distrikt och föreningar att ställa in övriga tävlingar för att minska risken för smittspridning. Vi förstår mycket väl att det kan kännas svårt att ställa in evenemang som många har tränat/jobbat för och sett fram emot. Men läget är extraordinärt och då krävs det att vi gör extraordinära åtgärder.

När det gäller träning så ber vi alla även här att fatta beslut utifrån perspektivet ”risk för smittspridning” och väga detta mot vikten av att genomföra träningen/aktiviteten, speciellt om det innebär inomhusvistelse. 

Det bästa vi kan göra nu för oss och samhället är att minimera risken att sprida viruset vidare och därför gärna undvika samlingar. Här kan vi på Svenska Skidförbundet dock inte förbjuda endast råda.

Frågor och svar

Ta del av nedanstående dokument och länk där vi och Riksidrottsförbundet samlat frågor/svar, även dessa uppdateras löpande.

LÄS MER:
Frågor/svar SSF angående corona (PDF, uppdaterad 14/3 kl 13.44)
Frågor/svar RF angående corona

Stanna hemma om du har symtom

Folkhälsomyndigheten uppmanar alla med symtom på luftvägsinfektion, även lindriga, att avstå sociala kontakter som riskerar att sprida smitta. Symtom på infektion är:

  • luftvägssymtom,
  • feber,
  • hosta.

 Behöver du råd ring 1177, har du allvarliga livshotande symptom ring112.

Detta kan du göra för att undvika smitta

  • Tvätta händerna ofta, med tvål och varmt vatten, före måltid, mathantering och efter ett toalettbesök. Handsprit kan vara ett alternativ när du inte har möjlighet till handtvätt.
  • Undvika att röra vid ansikte eller ögon
  • Hosta och nys i armvecket eller i en pappersnäsduk.
  • Stanna hemma när du är sjuk för att undvika att smitta andra.

Vi uppmanar alla att följa de rekommendationer som kommer från Folkhälsomyndigheten och andra svenska myndigheter samt internationella organisationer, som exempelvis, världshälsoorganisationen WHO. 

LÄS MER:
Frågor och svar från Folkhälsomyndigheten
Reserekommendation från Folkhälsomyndigheten
Information från 1177.se

Skribent: Minna Sunesson
E-post: This is a mailto link
SSF TA
Lägerkalender
Blå sidopuff Skidor vill
idrottslyftet_316x103
FIS_316x103
 

Postadress:
Dalarnas Skidförbund
Idrottens Hus, Pelle Bergs Backe 3B
791 50 Falun

Besöksadress:
Pelle Bergs Backe 3
791 50 Falun

Kontakt:
Tel: 0722404800
E-post: dalarnas.skidforbund...

Se all info