Hoppa till sidans innehåll

Unga Medelpadsåkare fick stipendier

08 NOV 2015 21:13
Sju unga lovande skidåkare fick stipendium på Medelpads skidförbunds årsmöte 19 oktober. Kamratanda och professionell inställning kännetecknar stipendiaterna.
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:46

MSF stipendiater 2015

 

De unga skidåkarna har nominerats av sina respektive klubbar.

Här följer en presentation av var och en av dem med klubbens och Medelpads skidförbunds motiveringar:

 

Jacob Thorsander, Nolby Alpina

Jacob har under en tidigare säsong gjort ett tävlingsuppehåll, men fortsatte att träna och är nu tillbaka i tävlingssammanhang. Träning och tävling sker nu målinriktat och engagerat och han är en god förebild för yngre i föreningen.

MSF premierar Jacobs sunda inställning till alpinsporten samt en god kamratanda, något som skapar bredd både inom och utanför sin klubb.

 

George Ersson, IF Strategen

George är en god kamrat med klok och ambitiös inställning till träning och tävling. Han har fallenhet att prestera när det gäller och är en god förebild för andra i IF Strategen.

MSF premierar Georges ambition och förmåga att prestera både på och utanför tävlingsarenorna, samt hans sätt att vara en förebild för yngre och därmed utveckla skidåkningen.

 

Ella Hugg Olsson, Matfors SK

Ella är en duktig skidåkare som under säsongen 2014-2015 hävdat sig bra i tävlingar med konkurrenter från hela landet. Topp tio placeringar på ICA-cup, Tour the Fyrfasen och Fjälltopphelgen talar sitt tydliga språk. Ella är dessutom en fin förebild för ungdomarna i klubben och har på olika sätt bidragit till klubbens utveckling och därmed skidsportens utveckling.

MSF premierar Ellas kamratanda, prestationer och utveckling av skidsporten.

 

Axel Nyström, Nolby Alpina

Axel har vid flera tillfällen visat att han håller en hög nationell nivå med bl.a. silver i störtlopp på USM. Vid träning och tävling visar han på gott sportmannaskap och stark kamratanda.

MSF premierar Axels prestationer inom och professionella inställning till den alpina skidåkningen.

 

Arve Lignell, Lucksta IF

Arve är en skidåkare som målmedvetet tränar såväl vinter som sommar. Han är lovande och har en stark målsättning att fortsätta utvecklas inom längdskidsporten.

MSF premierar Arves målmedvetna inställning till skidsporten.

  

Ella Bromée, Sundsvalls Slalomklubb

Ella har under säsongen 2014-2015 tagit ytterligare kliv i sin alpina karriär, flertalet topp tio placeringar vi USM-kval och USM. Hon är en glad och träningsvillig tjej som är en god ambassadör för föreningen.

MSF premierar Ellas inställning och prestationer, samt för hennes sätt att vara en god ambassadör för klubben och därmed skapar något positivt kring den alpina idrotten.

 

Axel Lindqvist, Sundsvalls Slalomklubb

Axel har under säsongen 2014-2015 tagit ytterligare kliv i sin alpina karriär, flertalet topp tio placeringar vid USM kval och USM samt bronspeng i både störtlopp och slalom vid USM. En träningsvillig kille och som är en god ambassadör för vår förening.

MSF premierar Axels prestationer och träningsvilja, kombinerat med en ambassadörsanda som ger god effekt såväl inom och utanför föreningen.

 

Skribent: Kalle Norberg
Epost: This is a mailto link
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff Skidor vill
idrottslyftet_316x103
FIS_316x103
 

Postadress:
Medelpads Skidförbund
Box 890
851 24 Sundsvall

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
Fax: 060566370
E-post: This is a mailto link

Se all info