Hoppa till sidans innehåll

Medaljregn över Medelpad

24 MAR 2019 15:58
Medaljregnet över Medelpad var stort när finalerna i Lilla Världscupen avgjordes i Härnösand förra helgen. Förutom de individuella framgångarna så lyckades ungdomarna kamma hem inte mindre än fem lagguld –
  • Uppdaterad: 24 MAR 2019 15:58

vilket visar på både bredd och styrka hos våra åkare från Sundsvall, Nolby och Getberget.

Härnösands Alpina var i år värd för finalerna i lilla världscupen för åldrarna U11 samt U12.

Redan under fredagen erbjöds åkarna att träna på Vårdkasen, Härnösands hemmaarena och en hel del ungdomar tog chansen att bekanta sig med backen.

Vädergudarna var dock på dåligt humör denna helg och bjöd på tuffa förutsättningar för såväl arrangörer som de tävlande. Mycket tung snö föll under helgen och skapade mycket jobb för backpersonalen. Men tack vara ett bra samarbete mellan alla klubbar så kunde tävlingarna genomföras på bästa sätt och så stor plogpatrull som vi var under lördagen hade nog ingen skådat innan.

Slalom var grenen under lördagen och där skördade flera Medelpadsåkare den ädlaste medaljen. Då framgångarna var många så blev det även tre lagguld under lördagen i D u11, D u12 samt H u12.

Söndagens tävlingar var lite tuffare och underlaget i backen skapade en hel del problem, kanske mest i klassen H U12, där blåst i kombination med kraftigt snöfall orsakade en rad uråkningar.

Men totalt sett blev även söndagen lyckad och vi fick flera guldmedaljer även är. I damer u11 var det Medelpad som tog platserna 1-4, 9 samt 16, vilket gav såväl ett lagguld som ett lagbrons.

Vi ska vara riktigt stolta över våra duktiga Medelpadsåkare som genomförde tävlingarna som ett riktigt sammanhållet lag.

Arrangörerna hade gjort ett mycket bra arrangemang och vi kände oss alla mycket välkomnade till Härnösand. Vi riktar ett stort tack till arrangörerna som gjorde helgen minnesvärd på alla sätt – från rolig invigning med långt fackeltåg till lekar och tävlingar på torget. Vi bjöds även fantastiska middagar i St Petrilogen.

Marie Öberg
Distriktsledare Medelpad U12

Skribent: Magnus Borgsten
Epost: Adressen Gömd
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff Skidor vill
idrottslyftet_316x103
FIS_316x103
 

Postadress:
Medelpads Skidförbund
Box 890
851 24 Sundsvall

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
Fax: 060566370
E-post: This is a mailto link

Se all info