Hoppa till sidans innehåll

Skidting i Hallstavik.

28 APR 2015 18:55
Lördag 30 maj hölls skidting i Hallstavik. Månkarbo IF, Storvreta IK, Öregrunds IK, OK Borgen, Bålsta SK, IK Rex, Tierps IF, Knutby IF, Brottby SK, Roslagsbro IF, Häverödals SK samt Gimo IF SK fanns på plats. Totalt var vi 16 deltagare.
  • Skapad: 28 APR 2015 18:55

Minnesanteckningar från skidtinget 30/5 2015

 

1.Rapport från vinterns DM. DM medel inställt. Vi diskuterade vikten av att försöka genomföra DM programmet.

Bästa klubb senior IK Rex som tog hem vandringspriset för alltid och ungdom Storvreta IK.

2. Rapport från Ica/Folksam: Vi startade med läger i Öregrund i juni månad ca 70 deltagare.

I början av september dags får läger två på Åland. Även detta ett tvådagars läger. Åter igen drygt 70 personer med på lägret.

Tredje träffen var en träningsdag i Sunnersta tillsammans med Upplands alpina åkare. Bra deltagarantal.

ICA-cup: 18 åkare åkte till Ulricehamn. Joakim Sköld informerade om uttagningar. 

Mikael Mickels och Janne Karlsson lämnade information från Folksam Cup i Östersund där 16 åkare deltog.

Vi diskuterade om  klubbarna i distriktet gemensamt kan åka/samlas på USM eller JSM och cuper, detta för att hålla ihop skiduppland. Bra för sammanhållning och distriktskänsla.

3.Janne Pettersson informerade om rollfördelning i LK. Ordförande Jan P, Ica ansvarig Joakim Sköld, Folksam ansvarig detta år Jan K men Mikael Mickels tar över nästa säsong. Ansvarig för tävlingsprogrammet tidigare Pär Ohlström under många år, nu tar Jan Karlsson över uppgiften. För statistik och plaketter ansvarar Bertil Jansson. Det kom upp diskussion om ideell tid är dyrbar. Kan det sitta färre personer i föreningarnas styrelser för att på så vis skapa arbetstimmar på praktiska uppgifter som finns ute i våra föreningar.

4.Tävlingsprogrammet presenterades. Pär har tidigare år gjort stora ansträngningar för att flytta DM tävlingar vid snöbrist genom att hitta reservort för arrangören. Vi tänker att det ansvaret ska ligga på TD och arrangörsklubben för respektive DM tävling. Tinget lovade Roslagsbro reservdatum för sitt lång DM 30/1 och då lovade vi Öregrund hjälp med extra funktionärer för deras ICA-final. Flera tänkbara egna funktionärer försvinner för Öregrund om Roslagsbros reservdatum behöver användas. TD för kommande vinter utsågs vid tinget. Några som ej var närvarade under dagen ska tillfrågas. Försöka få lite utförligare information på tävlingsprogrammet.

5.Det kom upp att arrangera tävlingar vid  snöbrist. Viktigt med information på hemsida och även informera på skidspår.se . Viktigt att hemsidor uppdateras och hålls aktuella så alla tävlande/ledare kan få aktuell information. Avgifter vid inställda tävlingar, hur gör arrangören? Är det 50% som betalas tillbaka?

6.Beslut togs att att vi ska genomföra ett tränarforum 9/9 -15 kl.18.30.Vi ska försöka att få fram datum för att genomföra snödel på plattformen. Även ett datum för steg 2 ska tas fram och erbjudas klubbar i distriktet. LK har fått frågan om kvotering och integrationsfrågor. Vad har vi för plan eller policy. Diskussion om hur kan vi informera vad gäller anorexi, kostlära mm. Jocke informerade att på Orsalägret har Jenny Limby hjälpt oss att och under några års tid informerat tjejerna i gruppen om hur det är att vara idrottande tjej. Tankar kring kost, att bli kvinna, frågor om kroppen är saker Jenny tar upp under informationen. Frågor om fluor i vallor kom upp. Hur farligt är det? Finns det någon information att få från förbundet i denna fråga? Konstsnö, vad vill Uppland i frågan och vad har föreningarna för tankar? Gimo håller på att projekterar angående en konstsnöanläggning, längd c:a 2900 meter. De kommer att träffa kommunen och representant från Svenska Skidförbundet. I Bålsta är byggnationen igång för att 2 kilometers spår. Man hoppas att kunna köra igång anläggningen kommande vinter.

Vid pennan

Jan Karlsson 

 

 

 

 

 

Skribent: Sten Johansson
Epost: This is a mailto link
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff SSF TA
idrottslyftet_316x103
FIS_316x103
 

Postadress:
Upplands Skidförbund
Masugnsvägen 2
748 50 Tobo

Kontakt:
Tel: 0705849978
E-post: This is a mailto link

Se all info