Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Alpin Skidåkning i Göteborg


Att tävla i alpin skidåkning i Göteborg kan ses som en omöjlighet men faktum är att Göteborgs distrikt hävdar sig väl i Götaland både vad gäller bredd och topp. Detta befästes ytterligare genom att Göteborg fick en svensk ungdomsmästare i slalom 2005.

Göteborg har en väldigt fin träningsbacke, Alebacken i Alafors längs riksväg 45. Backen sköts av ett fantastiskt gäng idealister som älskar att göra snö! Alebacken brukar faktiskt vara en av de första backarna i Götaland att ha snö!

Verksamheten i klubbarna har en ungdomsprofil även om det finns ett antal överåriga (föräldrar) som gärna "boxar pinnar" när barnen inte ser på.

Huvudtävlingarna för ungdomar 11-12 och 13-14 år kallas för Lilla Världscupen. Under januari och februari körs ett antal kvaltävlingar i slalom, storslalom och super G mellan Göteborgs ungdomar.
De som deltagit i tillräckligt många kvaltävlingar går vidare till landsdelsfinalen där man får mäta sig med skidåkare från övriga delar av Götaland.

Ungdomar i åldrarna 15-16 år åker kvaltävlingar i slalom, storslalom, super G och störtlopp mot alla ungdomar i Götaland. De som deltar i tillräckligt många kvaltävlingar kvalificerar sig till Ungdoms SM där man träffar och tävlar mot ungdomar från hela Sverige.

På hemmaplan är DM den största tävlingen. Här tävlas i slalom och storslalom i alla åldrar.

Uppdaterad: 20 APR 2014 23:36
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff Skidor vill
idrottslyftet_316x103
FIS_316x103
 

Postadress:
Göteborgs Skidförbund
Christer Hermansson, Helge Härnemans Väg 29
415 24 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0767995458
E-post: This is a mailto link

Se all info