Hoppa till sidans innehåll

We & Sports startar ny förening

16 SEP 2020 08:40
We & Sports startar ny förening för dem som idrottar och bryr sig om att må bra.
  • Skapad: 16 SEP 2020 08:40

We & Sports Club är en unik idrottsförening. Klubben finns till för alla idrottare oavsett vilken idrott som utövas, med fokus på att stärka medlemmarnas mentala hälsa. Genom främjande och förebyggande metoder ger klubben medlemmar tillgång till verktyg att hantera olika utmaningar. Föreningen har 3 olika verksamhetsområden, Campverksamhet för ungdomar och vuxna, olika idrottsteams med fokus på övergången från junior- till seniorsatsning samt nya projekt som fokuserar på att främja mental hälsa hos ungdomar.
We & Sports Clubs camper syftar till att träna både fysiskt och mentalt och är till för ungdomar från 12-16 år samt vuxna. Camperna genomförs i Östersund i samarbete med Östersunds Kommun. Camperna blandar sociala aktiviteter med fysisk träning och utbildning i mental hälsa.

- Vi fokuserar på utveckling genom god mental hälsa. Det mentala är minst lika viktigt som det fysiska, säger Ordförande i klubben Kristina Söderlund.
- Barn och ungdomar som rör på sig genom aktivitet och rörelse utvecklar sin kroppsuppfattning, motorik och koncentrationsförmåga - så satsningar som dessa behövs verkligen. Detta läger belyser också hela människans välbefinnande, och det är otroligt viktigt att även prata om psykisk hälsa i samhället och inom idrotten. Säger Göran Matzén, projektledare och handläggare på Kultur- och Fritidsförvaltningen.
We & Sports Teams är till för dem som ska ta steget från junior till senior och fyllt 18 år som inte är med i något utvecklings- eller landslag, som vill nå så långt som möjligt inom sin idrott. Satsningen syftar till att skapa och säkra en sund och gedigen bas för idrottarna att stå på vid karriärbyten senare i livet. Under säsongen 2020-2021 kommer We & Sports Club att utveckla teamkonceptet tillsammans med de tre första åkarna inom längdskidor.

- Vårt mål är att tillsammans skapa ett koncept som ger idrottare stöd i sin satsning nu och för framtiden, säger Ante Andersson initiativtagare till klubben och till We & Sports.
- Jag ser fram emot att få träna och tävla så mycket som möjligt och få känna glädjen med att utvecklas så långt som möjligt, säger Paige Lembke som är en av de 3 åkare som valt att tävla för klubben.
Det tredje verksamhetsområdet handlar om att skapa fler förutsättningar för nya projekt som syftar till ungdomars förbättrade mentala hälsa.
- Det här området kan bli hur stort som helst säger Ante Andersson, behovet av nya insatser är enormt och vi vet att Sveriges ungdomar behöver hjälp och stöd.

We & Sports Club Weandsportsclub.se
Kristina Söderlund, Ordförande
063-663 11 50
This is a mailto link


We & Sports
Weandsport.se
Ante Andersson, Projektledare och initiativtagare
063-663 11 13
This is a mailto link


Om We and sports
We and sports arbetar för att skapa ett kärleksfullt idrottsklimat där alla barn och ungdomar mår bra inom idrotten.
Organisationen utgår från aktuell forskning och har ett flertal metoder för att öka motståndskraften mot psykisk ohälsa. Unikt är fokus på förebyggande arbete bland annat genom metoden Resiliens (att bygga motståndskraft) och chatten, Sveriges chatt för idrottare. Det finns stöd för hela familjen i form av personliga samtal, samtalsgrupper, Mediyoga, rådgivning, hjälp och stöd på hemsidan.

Skribent: Håkan Dillner
E-post: Adressen Gömd
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff Skidor vill
idrottslyftet_316x103
FIS_316x103
 

Postadress:
Jämtland-Härjedalens Skidförbund
Box 384
831 39 Östersund

Besöksadress:
Sollidenvägen 62
831 25 Östersund

Kontakt:
Tel: 0104764232
Fax: 063511705
E-post: This is a mailto link

Se all info