Hoppa till sidans innehåll

Lyckat USM i Kiruna!

29 MAR 2018 11:33
Eftersom det var för lite snö i Björkliden flyttades årets alpina USM-final till Kiruna.
  • Skapad: 29 MAR 2018 11:33

12 ungdomar på 15 och 16 år åkte från Smålands olika klubbar för att delta i årets USM-final. Färdsätten varierade mellan bil, tåg och flyg. Eftersom region 5 redan hade bokat boende i Björkliden bodde de flesta kvar där och Kiruna BK hade ordnat busstransfer till Kiruna där tävlingarna avgjordes i Loussavaarabacken.

Arrangören hade gjort allt för att få till bra tävlingar, men trots att man hade förlängt backen ett par hundra meter fick störtloppet avgöras i två åk istället för som i vanliga fall ett. Störtloppet följdes av tävlingar i super-G, storslalom och slalom. Underlaget var mycket bra och likaså vädret som bjöd på solsken nästan varje dag. Det bästa resultatet stod Oscar Malmberg, Jönköpings SLK för då han tog en mycket fin 5:e plats i slalom H 15, men även övriga åkare stod för fina prestationer.

Förutom tävling och träning fanns möjlighet att utforska trakten. Regiontränare Hans Larsson och hans fru Petra ordnade så att regionens åkare fick möjlighet till ett studiebesök ner i LKAB´s gruva. Detta var mycket intressant och uppskattat och vi tackar Hasse och Petra för det! Utöver det var det många som passade på att besöka Ishotellet i Jukkasjärvi och en del åkare var också vid Riksgränsen och åkte skidor på söndagen då tävlingarna var slut. Sen var det dags att åka de dryga 160 milen tillbaka till Småland.

Alla var nöjda med att ha tillbringat en dryg vecka i Lappland med mycket skidåkning, bra gemenskap, vacker utsikt över Lapporten och häftiga norrsken!

Skribent: Christina Steinwall
E-post: Adressen Gömd
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff Skidor vill
idrottslyftet_316x103
FIS_316x103

 

Postadress:
Smålands Skidförbund
Christina Steinwall, Burseryd 5
576 91 Sävsjö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info