Hoppa till sidans innehåll

Succé för Moa Hansson i JVM

15 FEB 2021 10:19
Junior-VM i Vuokatti är nu slut och vilket VM det blev för Landsbros Moa Hansson!
  • Uppdaterad: 15 FEB 2021 10:19

Efter ett silver för Moa redan i första dagens sprint, var det sen dags för 5 km fristil i fredags. Efter att länge ha legat på medaljplats slutade Moa till slut fyra efter att ha missat pallen med nio tiondelar.

I lördagens stafett åkte Moa sista sträckan och efter bra sträckor av Märta Rosenberg, Lisa Eriksson och Lisa Ingesson gick Moa ut i ledning. Det blev till slut en riktig rysare där ryskan Steponova tog in sekund efter sekund. Moa kunde dock hålla undan ända in i mål och Sverige kunde därmed ta sitt första JVM-guld i stafett sedan 2016.

Under söndagens sista distans som var 15 km masstart klassiskt öppnade Moa offensivt och avancerade till täten efter att ha startat ungefär mitt i fältet. Moa fick det sen jobbigt och föll tillbaka i fältet men höll i och avslutade starkt. Hon kom i mål på en fin sjunde plats.

Lansbro IF SK´s skidtalang Moa Hansson får köra alla distanser på VM och kammar hem ett guld, ett sliver, en fjärdeplats och en sjundeplats. Ett helt fantastiskt resultat av Moa, Grattis!

Samtidigt som JVM avgjordes också U23-VM och där fanns Hanna Abrahamsson med moderklubb Ekskjö SOK och Leo Johansson, moderklubb Skillingaryds FK, med i svenska truppen. Hanna fick med sig en medalj hem i form av ett brons i mixedstafett.

Skribent: Christina Steinwall
E-post: Adressen Gömd
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff Skidor vill
idrottslyftet_316x103
FIS_316x103

 

Postadress:
Smålands Skidförbund
Christina Steinwall, Burseryd 5
576 91 Sävsjö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info