Hoppa till sidans innehåll

Lyckat och välbesökt årsmöte med stipendiater

04 NOV 2014 23:30
Årsmötet i Fagersta blev välbesökt med bla.studiebesök, stipendiatutdelning samt många nya positiva skidnyheter för Västmanland!
  • Skapad: 04 NOV 2014 23:30

Årsmötet började med ett frivilligt studiebesök i Fagerstas hoppbackar där vi fick se hoppning från alla backarna och en rundvisning i anläggningen av Seppo Reijonen. Arenan flyttades från Högbyn och började byggas upp 2008 och består nu av 4 hoppbackar och lift!

Hopparenan i Fagersta

Start i från 20-meters backen

Årsmötet fortsatte inne i Sveasalongen med årsmötesförhandlingarna och ordförande för mötet var kommunfullmäktiges ordförande Ann-Christine Andersson. Martin Landås omvaldes till ordförande och ny i styrelsen invaldes Simon Palmblad.

Det nyinstiftade Västanlandsstipendiet delades ut av Frida Hansdotter till Anton Källström, längd IFK Sala och Edvin Öhman, alpint Västerås Slalomklubb. Grattis!

Per Johansson, Fagersta Södra uppvaktades i och med att han i år som första Västmanlänning genomförde den stora bedriften och körde sitt 50:e Vasalopp!

Frida Hansdotter, Norbergs Slalomklubb uppvaktades för sin 2:a plats i slalomcupen!

Flera skidnyheter presenterades och först ut var Engelbrektsloppet som kunde berätta om ett rekordstort intresse för de olika loppen. Till i år så har några trånga partier vid Klackberg breddats, avverkning av träd vid Håberget gjorts så att snön når spåren samt att spårmaskinen byggts om så att tre spår dras i bredd hela loppet runt!

Flera konstsnösatsningar för längd görs nu i flera av våra kommuner vilket är glädjande! Satsningar görs i Västerås, Sätrabrunn och i Hallstahammar ska en ny pistmaskin köpas in! I Norberg satsar Klackbergsbacken på en ny barnlift, upprustat starttorn samt park med rails!

Nyheter från Engelbreksloppet

 

Skribent: Martin Landås
Epost: This is a mailto link
Blå sidopuff SSF TA
Blå sidopuff Skidor vill
idrottslyftet_316x103
FIS_316x103
 

Postadress:
Västmanlands Skidförbund
Idrottens Hus, Pontus Widéns väg 18
722 23 Västerås

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: vastmanland@skidor.c...

Se all info