Hoppa till sidans innehåll
Foto: Bildbyrån

Fortsatt framgång för Hörnblad

2018-01-11 15:31
Lisa Hörnblad, Höga Kusten Alpin, fortsatte skörda framgång i Europacupen, när hon knep dubbla pallplatser i Innerkrems, Österrike, på torsdagen.
  • Uppdaterad: 2018-03-04 19:15

Det var trippla tävlingar för Europacupdamerna i Innerkrems och Lisa var på pallen i samtliga. Först vann hon den alpina kombinationen, och när det sedan var dubbla Super G-tävlingar passade Lisa på att visa en stark formkurva när hon sedan blev tvåa i båda Super G tävlingarna.

­– Jag har ett gäng bra resultat med mig nu, så jag kan inte annat än att vara nöjd med tävlingarna. Åken var inte helt perfekta men det var bra skidåkning och bra fart. Det har varit en riktigt rolig dag, sa Lisa efter tävlingarna avgjorts.

Att få med sig ett gäng bra resultat gör stor skillnad, speciellt om en lyckas ta med sig rätt saker från framgång och lära sig av sina misstag.

– Jag tar med mig åkningen och tuffheten jag fick till, och den goa känslan jag har på start just nu. Sen kan allt bli bättre, och de är de små delarna som gör skillnad i fart. Jag har en bra grundfart nu men de gäller att träna på och bli bättre på alla plan, sa Lisa efter tävlingarna.

I den alpina kombinationen slutade Sara Hector, Kungsbergets AK, 16:e, Ida Dannewitz, Uppsala SLK, Rebecca Gunnarstedt, IFK Kåbdalis, och Lin Ivarsson, Åre SLK, tyvärr åkte ur.

Sara slutade 57:a i den första Super G-tävlingen medan Ida, Rebecca och Lin tyvärr åkte ur.

I den andra Super G-tävlingen slutade Ida 25:a, Lin 39:a och Rebecca 66:a.

För herrarna har det också varit farttävlingar i Europacupen, och där har Alexander Köll, Landskrona Ski-Club, representerat de svenska färgerna i störtloppet.

I gårdagens tävling kom Alexander 27:a, en placering som han vässade till på torsdagen när han slutade 25:a.

– Jag var ganska nöjd med mitt åk på träningen innan när jag kom åtta, eftersom det är första intrycket att jag är med i matchen. Sen när det blev tävling var det väldigt tighta avstånd mellan placeringarna och med tanke på att jag startade utanför topp 30 var det hellt ok, förutom nagra misstag som händer när man  kör för topp-placeringar. Jag försökte riskera lite och nu blev det två stabila resultat i topp 30. Jag känner att jag är med och slåss och det är det viktigaste, step by step, sa Alexander på torsdagen.

Skribent: Erik Danielsson
Epost: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Länk till Åre2019s webbplats (nytt fönster)
Alpint - Active Life Foundation-215-87
150304-Puff-Skidlyftet-215-120
SAS_boka-vinst
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 010-708 69 00
E-post: This is a mailto link

Se all info