Hoppa till sidans innehåll

Lövblom och Ask satsade mest i Klövsjö

2018-02-03 16:31
Nocco Alpine Elite Tour arrangerades i helgen i Klövsjö. Vinnarna av lördagens storslalomtävlingar blev Hilma Lövblom, Täby SLK, och Jesper Ask, IFK Arvidsjaur AK.
  • Uppdaterad: 2018-03-04 19:15

Lördagens storslalomtävlingar i Klövsjö arrangerades av Sollentuna SLK. Efter första åket ledde Hilma Lövblom, Täby SLK, med 53 hundradelar före tvåan Louise Jansson, Sälens IF.

Hilma Lövblom som har haft flera topplaceringar under de senaste tävlingarna i Nocco Alpine Elite Tour visade upp fortsatt stark form i lördagens tävling. I andra åket satte hon punkt för tävlingen genom att vinna med 1,71 sekunder före Hanna Westman, Vångabergets SLK, som kom på en andraplats.

– Den här backen är tuff och utmanande men det finns partier att satsa och köra på. Det här är jättekul och det har gått väldigt bra nu den senaste tiden, säger en väldigt nöjd Hilma Lövblom efter målgång.

I och med vinsten gick Hilma upp i ledning i totalställningen av Nocco Alpine Elite Tour.

På lördagen kördes också storslalom-tävling för herrarna. Jesper Ask, IFK Arvidsjaur AK, hade en knapp ledning med fem hundradelar före Gustav Lundbäck, Luleå AK, efter första åket.

– Inför andra åket tänkte jag att det är en ny tävling och tänkte inte på vilket försprång jag hade, säger Jeper Ask.

Jespers taktik verkade fungera bra då han i andra åket var den som körde snabbast och tog hem vinsten. Han vann 42 hundradelar före Gustav Lundbäck som hamnade på en andraplats.

– Det här var fantastiskt skönt och ger mycket självförtroende. Jag har åkt bra men det har inte stämt på tävlingar. Jag tror det var fem år sedan jag senast vann en storslalomtävling, säger Jesper Ask.

I totalställningen av touren klättrade Jesper Ask upp till en andraplats. Jesper Persson, Östersund-Frösö SLK, är den som leder på herrsidan av Nocco Alpine Elite Tour.

Skribent: Anna Lygnebrandt
Epost: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Länk till Åre2019s webbplats (nytt fönster)
Alpint - Active Life Foundation-215-87
150304-Puff-Skidlyftet-215-120
SAS_boka-vinst
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 010-708 69 00
E-post: This is a mailto link

Se all info