Hoppa till sidans innehåll

Ny herrchef för STSA

2018-04-24 16:00
Nu är det klart att Ski Team Sweden Alpine får en ny herrchef från och med kommande säsong i och med att Fredrik Kingstad har blivit erbjuden och tackat ja till tjänsten som innebär övergripande ansvar för den alpina organisationens herr-sektion.
  • Uppdaterad: 2018-04-24 16:04

Fredrik har de senaste åtta åren arbetat som driftchef inom Skistar Vemdalen, och innan dess var han själv aktiv utförsåkare fram till 2010.

– Det känns oerhört roligt och hedrande att få det här uppdraget. Det är ett hedersuppdrag att få jobba med drotten på högsta nivå samtidigt som jag får arbeta i en större aspekt med junior- och utvecklingsarbete ända upp till världens bästa skidåkare som vi har i landslaget, säger Fredrik.

Fredrik kommer senast från en anställning på Skistar där han arbetat nära de alpina grupperna på anläggningarna kring Vemdalen, vilket gjort att han har en god insikt i vad arbetet på ungdoms- och juniornivå kräver.

– Det har varit härliga år och det är tufft att lämna Skistar, men jag ser mycket fram emot att jobba direkt med sporten och att utveckla svensk utförsåkning framåt tillsammans med Tommy i spetsen, fortsätter Fredrik.

Som herrchef kommer han ha ett övergripande ansvar för tillväxten på herrsidan, och då gäller det att han lyckas odla fram och plocka upp de talanger som är Sveriges nästa världsstjärnor.

– Min främsta egenskap som jag tror gör mig till en god herrchef är att jag vill få åkarna att känna trygghet så de känner sig hemma i landslaget och presterar när det behövs. Jag är en dålig förlorare och en god vinnare och det tror jag kan hjälpa mig, säger Fredrik.

Alpina chefen Tommy Eliasson Winter har gjort rekryteringen med fokus på att hitta en person som har en etablerad förståelse för det svenska systemet med god kännedom kring hur skidåkare utvecklas inom svensk utförsåkning.

– Fredrik har rätt typ av bakgrund och förankring i skid-Sverige. Han har gjort resan i svenska systemet ända upp till internationell åkare, och även om han inte var en del av landslaget har han drivit en egen elitkarriär. Han kan branschen genom att ha varit anläggningschef inom Skistar Vemdalen där han arbetat nära ungdomsutveckling, samtidigt som han har suttit med i det alpina rådet som gett honom god insikt i organisationen, säger Tommy.

I och med den nya rekryteringen kommer tidigare herrchef Heinz-Peter Platter få en annan roll som tränare i herrlandslaget.

Heinz-Peter har varit herrchef sen 2016 och för att fortsätta driva det svenska herrlandslaget ytterligare framåt kommer han nu bli en mer dedikerad tränare som har fokus på herrvärldscuplaget snarare än att ha den mer övergripande chefsroll han haft de senaste åren.

– Det känns kul att gå in i den här rollen. Jag kommer fortfarande ha hand om en del administrativa uppgifter men det kommer bli ännu mer en ren tränarroll så jag kommer ha mer tid i backen med killarna och då kan jag ha total fokus på världscuplaget. Som herrchef har jag varit tvungen att ha ett mer övergripande ansvar och koll på herrsidan hela vägen från rötterna där åkarna börjar utvecklas och upp till världscup, men nu kan jag lägga all min fokus på världscupåkarna och det ska bli riktigt roligt, säger Heinz-Peter.

Skribent: Erik Danielsson
Epost: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Länk till Åre2019s webbplats (nytt fönster)
Alpint - Active Life Foundation-215-87
150304-Puff-Skidlyftet-215-120
SAS_boka-vinst
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 010-708 69 00
E-post: This is a mailto link

Se all info