Hoppa till sidans innehåll
Foto: Edda-Kristin Arnadottir

Pallplats för Nyberg

2018-03-10 16:51
Det har varit ett framgångsrikt Alpe Cimbra FIS Childrens Cup för de svenska åkarna som tävlat i lagtävling, slalom och storslalom i Folgaria, Italien, under veckan.
  • Uppdaterad: 2018-03-10 16:51

Efter att ha tagit sig till kvartsfinal med ett lag i onsdagens lagtävling var det en revanschsugen trupp som tog sikte mot helgens slalom och storslalomtävling

Igår var det slalom och där gick det allra bäst för värmlandsåkarna Hanna Aronsson, Kils SLK, och Adam Hofstedt, Karlstad SLK, som båda slutade fyra i fredagens slalom.

– Mitt första åk var hyffsat med lite småmissar här och där, men trots det gick det ganska fort och det var väldigt kul att tävla. Andra åket var bättre när jag släppte på ganska tidigt i branten, även om jag kunde fått till ett renare åk, sa Hanna efter fredagens tävling.

Cecilia Malm, Sollentuna SLK, slutade tia, och Klara Janlert, Mälaröarnas SLK, trettioetta i damernas tävling, medan Oskar Gillberg, Täby SLK, slutade artonde, och Albin Ås, Sollentuna SLK, tjugotvåa i herrarnas tävling.

Lisa Nyberg, Åre SLK, och Timothy Eriksson, Mälaröarnas Alpina SLK, åkte tyvärr ur och fick inte med sig något resultat. 

Laget i målfållan i Folgaria

På lördagen fortsatte det med storslalom och där såg det riktigt bra ut inför andra åket när Lisa hade ledningen efter första åket i damernas tävling samtidigt som Albin höll tredjeplatsen i herrarnas tävling. 

I andra åket fortsatte Lisa åka bra och höll sig kvar på pallen när hon slutade tvåa.

Hanna, som låg fyra efter första åket, behöll sin fjärdeplats genom andra åket. Adam slutade elfte, Albin halkade ner till en nittondeplats och Oscar slutade tjugonde. Timothy och Klara åkte tyvärr ur medan Cecilia valde att inte starta idag.

Skribent: Erik Danielsson
Epost: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Länk till Åre2019s webbplats (nytt fönster)
Alpint - Active Life Foundation-215-87
150304-Puff-Skidlyftet-215-120
SAS_boka-vinst
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 010-708 69 00
E-post: This is a mailto link

Se all info