Hoppa till sidans innehåll
Foto: Bildbyrån

Säsongsbästa för Hansdotter

2018-03-09 15:03
På fredagen var det dags för damernas storslalom i Ofterschwang, Tyskland, och fyra svenska åkare stod på start och Frida Hansdotter fick med sig ett säsongsbästa resultat i storslalom.
  • Uppdaterad: 2018-03-09 15:03

Sara Hector, Kungsbergets AK, var först ut av de svenska åkarna och hon fick inte till ett första-åk som hon önskat när hon låg elva inför andra åket.

Nästa svenska åkare var Frida Hansdotter, Norbergs SLK, och hon fick till ett bättre åk och låg som bästa svensk sexa inför andra åket.

–Jag fick med mig bra fart i mitten eftersom jag litade på det och då blev det kul att åka. Jag tror det ska mycket till för att komma upp på pallen idag, men jag är supernöjd om jag kommer topp 10 och det är ännu roligare om det blir topp 5, sa Frida efter första åket.

Sen var det dags för Estelle Alphand, Åre SLK, och hon var inte heller nöjd med sitt första åk när hon låg tjugosexa inför andra åket.

Sist ut av de svenska åkarna var världscupdebutanten Sara Rask, Sollentuna SLK, som hade startnummer 46 och slutade fyrtiotvåa.

I andra åket var Estelle först ut av de svenska åkarna och hon hade svårt att få med sig tryck på ytterskidan som släppte vid ett par tillfällen och hon tappade därmed fart och lyckades inte klättra men däremot behöll hon sin tjugosjätteplats.

– Det var inte för mig idag, men jag försökte i alla fall fast det inte riktigt gick. Jag ska försöka förändra det till nästa vecka. Det kommer bli jättekul att tävla i finalen och jag är jätteglad att få tävla för Sverige och nu ska jag ladda om inför Åre, sa Estelle efter sitt andra åk.

Sara H skulle försöka förbättra sin placering i sitt andra åk, men hon kom lite långt ut i ett par inledande svåra svängar, där många andra också tappade tid, vilket gjorde att hon tappade placeringar och slutade tjugotvåa.

Sist ut av de svenska åkarna var Frida som också hade lite problem i de inledande svängarna men hon slutade trots det på en säsongsbästa sjätteplats.

Imorgon är det slalom för damerna och störtlopp för Felix Monsén, Åre SLK, i norska Kvitfjell.

Skribent: Erik Danielsson
Epost: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Länk till Åre2019s webbplats (nytt fönster)
Alpint - Active Life Foundation-215-87
150304-Puff-Skidlyftet-215-120
SAS_boka-vinst
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 010-708 69 00
E-post: This is a mailto link

Se all info