Hoppa till sidans innehåll
Foto: Bildbyrån

Sjätte raka för Hansdotter

2018-03-10 13:32
På lördagen tävlade världscupdamerna i slalom och herrarna i störtlopp i de sista tävlingarna innan finaltävlingarna i Åre nästa vecka, och bäst gick det för Frida Hansdotter som tog sin sjätte raka pallplats i världscupslalom.
  • Uppdaterad: 2018-03-10 16:15

Damernas slalom hade Frida Hansdotter, Norbergs, SLK, Anna Swenn-Larsson, Rättviks SLK, Emelie Wikström, IFK Sävsjö, Estelle Alphand, Åre SLK, Sara Hector, Kungsbergets AK, Charlotta Säfvenberg, UHSK Umeå SK, och Sara Rask, Sollentuna SLK, på start.

Efter första åket låg Frida fyra, men hon visste att hon hade mer att ge.

– Jag hade ett okej åk men vissa svängar var ganska mjuka och då släppte det lite. Det är lite olika underlag så det är svårt att få samma känsla hela tiden. Det är öppet i andra åket nu, det är bara ut och försöka få till andra åket och inte få de där släppen, sa Frida efter sitt första åk, sa Frida till SVT efter sitt första åk.

Anna låg nia inför andra åket, och det gick också riktigt bra för Charlotta som låg sextonde inför andra åket från startplats trettiotre.

Estelle låg tjugonde, Emelie tjugotvåa, Sara H tjugonia och Sara R trettionia efter första åket.

I andra åket fortsatte Frida gasa och hon åkte upp sig till en tredjeplats, som alltså är hennes sjätte raka slalompall i världscupen den här säsongen.

– Det är ju fantastiskt. Det här var inte mitt bästa före, det var lite mjukt så jag är ändå supernöjd med resultatet med de förutsättningarna. Den senaste tiden har varit omtumlande men det är kul att stå på start och vara trygg i sig själv. Jag trodde det skulle bli tight idag men jag lyckades ändå ta mig in på pallen, sa Frida till SVT efter dagens tävling.

Anna åkte upp sig till en sjundeplats, och tredje bästa svensks blev Charlotta som behöll sextondeplatsen, som är hennes bästa placering sen 2015. 

– Det är helt fantastiskt. Det är mitt före och väder och jag är i bra form. Jag har verkligen slitit de senaste åren med träning och för att hitta glädjen i skidåkningen igen och det är nog det som är hemligheten. Att en ska ha kul och må bra. Idag litade jag på åkningen, jag bara åkte ut och körde och då sitter det, sa Charlotta till SVT efter sitt andra åk.

Även Sara H hade en bra dag när hon tog sina första slalompoäng för säsongen när hon slutade tjugosexa.

Emelie fick inte till något av sina åk som hon ville när hon slutade tjugofyra och därmed missar finaltävlingarna i Åre, och Estelle åkte tyvärr ur i sitt andra åk.

I herrarnas störtlopp var Felix Monsén, Åre SLK, ensam svensk på start och han slutade på en femtiofjärdeplats.

– Idag var en tyngre dag. Jag la mig på en innerskida i första svängen och hela åket försvann där och då. Sen var jag tvungen att satsa allt efter det misstaget och då blev det lite yvigt och jag lämnade grundplanen. Det positiva är att farten finns just nu och jag gillar min åkning, sa Felix efter dagens tävling.

Skribent: Erik Danielsson
Epost: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Länk till Åre2019s webbplats (nytt fönster)
Alpint - Active Life Foundation-215-87
150304-Puff-Skidlyftet-215-120
SAS_boka-vinst
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 010-708 69 00
E-post: This is a mailto link

Se all info