Hoppa till sidans innehåll
Foto: Bildbyrån

Sjunde raka för Hansdotter

2018-01-10 00:05
Frida Hansdotter, Norbergs SLK, tog sin fjärde raka pallplats i slalom när det var kvällstävling i Flachau, Österrike, på tisdagen. Fjärde raka den här säsongen, och sjunde raka slalompallen i Flachau.
  • Uppdaterad: 2018-03-04 19:15

Efter första åket låg Frida trea med god tidsmarginal ner till fjärdeplatsen, och en känsla av att hon kunde åka ännu fortare.

– Jag hade en ganska bra start, men sen var det synd att jag gjorde ett misstag mot slutet där jag tappade lite tid. Jag var tvungen att våga gå för det så jag gjorde en chansning, men så blev det lite för tight, sa Frida efter sitt första åk.

I andra åket lyckades Frida försvara sin tredjeplats, och säkrade därmed det svenska alpinlandslagets åttonde pallplats i världscupen för säsongen.

– Så kul med sjunde pallen här i Flachau och fjärde på pallen i slalom på raken, men samtidigt känner jag att jag hade ännu mer att ge. Jag är inte nöjd för jag vill visa att jag har ännu mer att ge. Underlaget höll ganska bra. Det var lika för alla, även om det blev lite vårsnökänsla, precis som det varit på andra ställen tidigare under säsongen, sa Frida efter tävlingen.

Flachau är Fridas favorittävling, och det beror på mer än hennes segersvit i backen.

– Det är en så fantastisk stämning här i Flachau. Även om backen passar mig väldigt bra är det också att det är en kvällstävling. Att stå på start och bara se ett folkhav framför sig gör att jag bara vill ta mig ner och få en grön skylt så jag kan ta emot jublet, avslutar Frida.

Även Anna Swenn-Larsson, Rättviks SLK, presterade på hög nivå och slutade på en sjundeplats och tangerade därmed ett näst bästa resultat för säsongen.

Estelle Alphand, Åre SLK, var den tredje svenska damen som tog sig vidare till andra åket och slutade på en 16:e plats.

De andra svenska damerna var också nära att ta sig vidare till andra åket. Ylva Stålnacke, Kiruna BK, slutade 32:a, Nathalie Eklund, Leksands SLK, 35:a och Magdalena Fjällström, Tärna IK Fjällvinden, 37:a.

Skribent: Erik Danielsson
Epost: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Länk till Åre2019s webbplats (nytt fönster)
Alpint - Active Life Foundation-215-87
150304-Puff-Skidlyftet-215-120
SAS_boka-vinst
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 010-708 69 00
E-post: This is a mailto link

Se all info