Hoppa till sidans innehåll

Ski Team Sweden Alpine Summer Camp 2018

2018-06-18 12:06
Det blev två svängiga helger utan varken skidor eller snö med ett 100-tal deltagare under årets öppna, Ski Team Sweden Alpine Summer Camp för ungdomar mellan 12-15 år samt ledare.
  • Uppdaterad: 2018-06-20 12:05

Årets STSA Summer Camp gjorde nedslag på två orter, Karlstad den 9-10 juni och i Sundsvall den 16-17 juni. Lägret som är öppet för både aktiva, ledare och föräldrar lockade ett 100-tal med representanter ifrån totalt 30st olika alpina föreningar. Lägret går igenom fysträningens grunder och utmanar alla fysiska kvaliteter så att tränare, föräldrar och den aktiva ungdomen ska få en utökad förståelse av träning för ungdomar.

-Det blev två lyckade träningsläger där både ungdomar och ledare utvecklade sina kunskaper gällande korrekt tekniskt utförande av flera styrkeövningar. Jag hoppas att alla känner sig trygga med hur utförandet ska se ut och tycker att det var lika roligt som jag, säger Richard Kalenius, idrottvetare och fystränare på Svenska Skidförbundet.Foto: Klas Rockberg

Foto: Klas Rockberg

-Som tränare tyckte jag det var väldigt nyttigt att få se och höra Richard tillsammans med ledare ifrån landslaget gå igenom övningarna med oss. Vi fick se dem justera rörelserna hos de aktiva för att få rätt träningseffekt och på så sätt kunna undvika skador. Dottern Tilda tycker givetvis att det var kul att få pröva övningar som landslaget gör, säger Joakim Wanner, tränare Gävle Alpin.

Självklart fick båda orterna påhälsning av representanter ifrån landslaget. Matts Olsson fanns med i Karlstad och Jesper Ask var med i Sundsvall, där även rikstränaren, Tobias Fellman samt Anton Salminen och Peter Öberg tränare för herr- respektive damlaget.

Övningar i atletisk hållning och full fart genom hinderbanor varierades med aktiviteter som Aquabase och dans. Här ser vi Matts Olsson tillsammans med gruppen i Karlstad. Foto: Klas Rockberg

-Som ledare är man aldrig fullärd! Bra att få påfyllnad av övningar och argument till varför man ska träna allsidigt. Dessutom byter man erfarenheter och kontakter med andra tränare från andra klubbar och distrikt. Helt enkelt en kul och givande helg, tycker Malin Elfman, tränare Kil SLK.

-Med sig efter helgen hoppas jag att de aktiva tar med sig glädje och nyfikenhet på olika fys-träningsformer samt att de skaffat sig nya bekantskaper inför vinterns tävlingar. Helgens ramsa verkar sitta som ett rinnande vatten, " En linje mellan öra axel höft knä och fot ", vilket är fantastiskt, Lisa Ek, projektledare SSF.

 

Skribent: Lisa Ek
Epost: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Länk till Åre2019s webbplats (nytt fönster)
Alpint - Active Life Foundation-215-87
150304-Puff-Skidlyftet-215-120
SAS_boka-vinst
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 010-708 69 00
E-post: This is a mailto link

Se all info