Hoppa till sidans innehåll
Foto: Klas Rockberg

Trippla guld för Hörnblad

2018-04-08 13:39
Fart-SM i Åre fortsatte i helgen med Super G och superkombination för både damer och herrar, och efter att båda vunnit störtloppet blev det fortsatta pallplatser för Felix Monsén, Åre SLK, och Lisa Hörnblad, Höga Kusten Alpin.
  • Uppdaterad: 2018-04-09 11:34

På lördagen var det Super G och där blev åter igen Felix och Lisa guldmedaljörer i en backe som visade sig vara utmanande och delvis svår för åkarna.

– Jag hade en väldigt stor miss övre delen där jag hamnade i ett slag och efter det tog det ett tag innan jag kom in i åkningen igen. Sista delen var okej och det är ju så klart kul att det räckte till ett guld även om jag inte var nöjd med åker, sa Lisa efter tävlingen.

Lin Ivarsson, Åre SLK, tog silvermedaljen före Rebecca Gunnarstedt, IFK Kåbdalis, som tog bronset.

Samtliga resultat för damernas Super G hittar du här.

Pallen damer Super G

Även om backen visade sig bli utmanande för de som startade lite senare i tävlingen kände Felix att det var en rolig bana  

– Jag tyckte att det var en ganska rolig bana med mycket fart. Det va stökigt men eftersom jag startade hyfsat tidigt så kände jag inte riktigt av det. Jag försökte pusha hela vägen och hade känslan att jag inte fick fega.

Det blev en herrpall fylld av Åre SLK-åkare då Felix tog guldet före Mattias Rönngren som tog silvermedaljen och lillebror Zack Monsén som tog bronset, båda också tävlandes för Åre SLK.

Samtliga resultat för herrarnas Super G hittar du här.

Pallen herrar Super G

På söndagen avslutades alpina SM för det här året med superkombination, där Lisa Hörnblad ledde efter det inledande Super G-åket i damernas tävling, och Felix Monsén hade ledningen i herrtävlingen.

När det sedan var dags för slalom räckte Lisas försprång till att hålla undan för de övriga och hon tog därmed veckans tredje SM-guld.

– Jag vet att jag inte brukar vara nöjd med min åkning, men idag var det faktiskt dålig Super G-åkning av mig. Slalomen var väl okej för jag kan inte förvänta mig något där. Det var ju absolut målet att ta hem alla tre disciplinerna men sen ska de göras också, så nu när det är gjort är jag nöjd med min insats, sa Lisa efter sin succévecka.

Pallen herrar superkombination

Silvret tog Ida Dannewitz, Uppsala SLK, och Anna Swenn-Larsson, Rättvik SLK, tog bronset.

Samtliga resultat för damernas superkombination hittar du här.

I herrarnas slalom hjälpte inte Felix ledning efter första åket då han åkte ur i slalomåket, och Filip Vennerström, Sundsvall SLK, som för ett par veckor sedan tog SM-silvret i slalom i Tärnaby, tog där med hem SM-guldet i superkombination.

– Det känns jäkligt mäktigt att få ta ett guld. Det är alltid en extra skön känsla att stå högst upp på pallen. Super G-åket var ganska studsigt men jag tror bara det var en fördel för min del. Jag är ganska duktig på att hålla ihop det när de blir svårt. Sen var slalomåket ett riktigt krigaråk. Banan hade ett väldigt högt tempo med mjukt underlag och det kändes inte super men jag slet hela vägen för att åka så fort jag kunde, och det räckte hela vägen, sa Filip efter prisutdelningen.

Pallen herrar superkombination

Silvret togs av Jesper Brändholm, Sälens IF och bronset av Mattias Rönngren, Åre SLK. 

Samtliga resultat för herrarnas superkombination hittar du här.

Skribent: Erik Danielsson
Epost: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Länk till Åre2019s webbplats (nytt fönster)
Alpint - Active Life Foundation-215-87
150304-Puff-Skidlyftet-215-120
SAS_boka-vinst
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 010-708 69 00
E-post: This is a mailto link

Se all info