Hoppa till sidans innehåll

Alpina utbildningar


nom Svensk Idrott finns oändliga möjligheter till utbildning. Som förälder, tränare, ledare, åkare, som någon annan funktion eller helt enkelt intresserad av alpin utförsåkning, finns det alltid kurser, utbildningar eller annat material att utöka sina kunskaper med.

Vill man veta mer om bla värdegrunden och andra ramar inom idrotten finns materialet Skidor Vill, som vänder sig till målgrupperna, föräldrar, ledare, tränare och utbildare. Är man intresserad av ledar- och tränarskapet börjar man med SISU Introduktionsutbildning för Tränare, som är helt webaserad och tar bara 2 timmar att genomföra. SISU finns alltid tillhands för distrikten och klubbarnas föreningsutveckling inom alla områden.

Våra specifika kurser och utbildningar finns både centralt och i distrikten. Centrala kurser arrangeras av SSF och utbildningsansvarig, och distriktens kurser av SDF och distriktens utbildare och instruktörer.

Svensk alpin tränarutbildning, SATU

Svensk Alpin Tränar Utbildning, SATU, arrangeras av Svenska skidförbundet centralt. Varje kurs har omformats både med innehåll och kursplaner från och med säsongen 18/19.

Innehållet i Svensk Alpin Tränarutbildning  är både praktisk och teoretisk i barmark och snöträning, och baseras utifrån det alpina utvecklingsdokumentet www.alpineski.se Varje kurs har inslag av webbaserat utbildningsmaterial, praktisk gemensam utbildning samt praktik i sin hemmaförening.

SATU I är en grundkurs

SATU II är en fortsättningskurs 

SATU III är fördjupningen och sista steget i utbildningen SATU, Svensk Alpin Tränarutbildning.

Anmälan till kurser 2020-21 görs vid respektive kursbeskrivning här till vänster.

Alpina utbildningar i förening och distrikt

Flera utbildningar kan genomföras i närmiljö med distriktsutbildare och distriktstränare. Kurser som exempelvis bansättning, skidteknik, fysträning, tävlingarrangemang och ledarskap. 

Utbildningar och kurser genomförs i distrikten på begäran. Innehållet har en bas i www.skidor.com/alpint  www.alpineski.se och www.skidorvill.se

På väg mot Svenska Skidförbundets vision, "Bäst i världen - alla på snö" behövs kompetenta tränare och ledare från klubb till landslag. 

Svenska Skidförbundet vill:

  • att tränare och ledare skapar trygga och inspirerande miljöer att utvecklas och lyckas i för alla, på alla nivåer.
  • utbilda aktiva till att ta ansvar för sin egen prestation och utveckling.
Uppdaterad: 25 AUG 2020 12:15 Skribent: Anna-Karin Jejlid

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info