Hoppa till sidans innehåll

Svensk alpin barntränarutbildning


Barntränarutbildningen är på grundläggande nivå och syftar till att skapa en grundläggande förståelse för miljön kring barnet samt de faktorer som är relevanta för hälsa och rörelseglädje inom alpin skidåkning. Samt att ge tränaren verktyg till att hjälpa barnet att utvecklas utifrån hens egna förutsättningar och mål. BTU befinner sig i huvuddelen i trädkronan och bladverket för att öka förmågan att skapa grundläggande förutsättningar för skidglädje och skidåkning genom övningar och rörelseuppgifter för utförsåkarnas långsiktiga utveckling.

Förkunskaper: Inga förkunskaper behövs. minimiålder 14 år

Omfattning: Utbildningen genomförs på skidor i hemmabacken eller i närliggande anläggning på klubb- eller distriktsnivå efter anpassat upplägg. Utbildningen sker i samverkan med respektive distriktsutbildare eller distriktstränare samt RF-SISU. Hitta ditt RF-SISU distrikt

Kurs: 

·Nätbaserad inläsning    2 timmar
·Praktisk utbildning   2 dagar eller 16 lektionstimmar

Kursinnehåll:

-Idrottens ledarskap
-Utförsåkningens teknik och metodik

Säsongen 2020-21

Vi vill tillsammans med våra distrikt via Svensk alpin barntränarutbildning förenkla och öka tillgängligheten till utbildning för ledare och tränare. Mer utbildning åt fler till en lägre kostnad som kommer våra aktiva tillgodo. Barnen är en viktig och stor målgrupp - våra framtida skidåkare.

Utbildningen genomförs i närmiljön av distriktsutbildare och instruktörer med stöd från Svenska Skidförbundet. Kursens innehåll riktas till deltagarnas eget ledarskap och hur kan vi tillsammans skapar trygga och inspirerande inlärningsmiljöer för barn med målsättningen att utveckla en allsidig rörelserepertoar på skidor. Allsidighet är grunden i allt idrottande oavsett ambition och framtida målsättningar.

Nyfiken på att genomföra Svensk alpin barntränartubildning i ditt distrikt? Ta kontakt med ditt distrikt (https://www.skidor.com/Distrikt/) som tillsammans med Svenska Skidförbundet hittar ett lämpligt upplägg.

BTU kan genomföras i klubb, distrikt eller i region.

Region 1 (Norrbotten, Västerbotten)

Region 2 (Hälsingland, Jämtland-Härjedalen, Medelpad, Ångermanland)

Reg 3 (Dalarna, Gästrikland, Örebro Län, Värmland)

Region 4 (Stockholm, Uppland, Västmanland)

Region 5 (Blekinge, Bohuslän-Dal, Gotland, Göteborg, Halland,Skåne, Småland, Västergötland, Östergötland)

 

Baskostnad: Total kostnad per grupp och kurstillfälle 12000 SEK inkl. moms. (min 6 max 14 deltagare) eller enligt överenskommelse. I priset ingår kurslitteratur, kostnader och arvode för utbildad/sanktionerad instruktör. 

 

Uppdaterad: 04 JUN 2020 15:54

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info