Hoppa till sidans innehåll

UNGA LEDARE utbildning


Central kurs Unga Ledare säsongen 2020/2021 kommer tyvärr inte att kunna genomföras pga rådande coronapandemi.

Unga ledare utbildningen kan from säsongen 2020/2021 genomföras i klubb eller distrikt. Den kommer att innehålla SISU/RF Introduktionsutbildning för tränare samt idrottsspecik inläsning med praktikuppgifter. Den kommer att presenteras här.

Vi tror på styrkan i det unga ledarskapet och att tränar- och ledarskapet blir ett naturligt steg att ta parallellt med sin egen skidåkning eller efter sin tid som aktiv för att skapa en livslång relation till skididrotten.

Som ledare i 14-25 års ålder är du en stark förebild för idrottens barn och ungdomar. 

Är din klubb i behov av Utbildade Unga ledare? På Facebook under namnet "Svensk Alpin Tränarutbildning – Unga ledare" kan du komma i kontakt med tränare och ledare som kanske flyttat på sig för studier eller jobb.  

Unga Ledare Utbildningen syftar till att skapa en grundläggande förståelse för miljön kring den aktive samt de faktorer som är relevanta för hälsa och rörelseglädje inom svensk idrott och skid-och snowboardåkningen. Genom utbildningen får den unga ledaren verktyg till att hjälpa dom aktiva att utvecklas utifrån hens egna förutsättningar och mål. Samt att öppna upp möjligheter för att stanna kvar i idrotten vidare i livet.

Förkunskaper: Inga förkunskaper behövs

Omfattning: Utbildningen genomförs på barmark på centralnivå efter anpassat upplägg med utbildningsansvarig på SSF. Säsongen 2020-2021 genomförs Unga Ledare i distrikten, kontaktadin idrottskonsulent i ditt RF/SISU Distrikt för samverkan mellan Idrottsförening och SISU.
Utbildningen kan också genomföras av distriktsutbildare eller distriktstränare i närliggande anläggning på barmark eller snö.

Kurs: 

·Nätbaserad inläsning    2 h lektionstimmar
·Praktisk utbildning   2 dagar eller 16 lektionstimmar

Kursinnehåll

-Idrottens ledarskap
-Teknik och metodik på barmark och snö

Kursens progression

Nätbaserad utbildning: Kursen startar med teoretisk utbildning på hemsidan bestående av videor, inläsningsmaterial

Praktisk utbildning: Består av praktisk applicering och aktivt deltagande av teoretisk kunskap från utvecklingsdokumentet och Introduktionsutbildningen. För att visa på en träningsprogression på snö och barmark anpassad utifrån den enskilda individens mognad, kompetens och mål.

Praktik i klubbverksamhet: Tillämpning, utvärdering och utveckling av den egna klubbverksamheten utifrån kunskaper erhållen från utbildningen.

Kursmaterial:

https://utbildning.sisuidrottsbocker.se/sisuiu/tranare/pw/Introduktionsutbildning-for-tranare/

www.alpineski.se

www.skidor.com/skidorvill

 


Uppdaterad: 01 OKT 2020 16:22 Skribent: Anna-Karin Jejlid
Epost: This is a mailto link

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info