Hoppa till sidans innehåll

Backa klimatet och få pengar till klubben


Klimatbacken är ett samarbete mellan Svenska Skidförbundet och Vattenfall. Kortfattat handlar det om ett evenemang för medlemmar och deras "nära och kära". Grundtanken med Klimatbacken är att ni som medlemmar ska kunna samla in pengar till klubbkassan på ett roligt sätt – utan att behöva sälja eller köpa något. Istället ska vi springa ihop pengarna!

Klimatbacken handlar inte bara om att kämpa för sig själv och klubben. Det handlar också om klimatet. Klimatförändringarna märks av på många sätt och för skidsporten har det blivit ytterst påtagligt. Glaciärerna smälter och snötäcket blir tunnare. 

Hur fungerar klimatbacken?

Klimatbacken går ut på att under 30 minuter springa upp- och nedför klubbens skidbacke och samla fallhöjdsmeter. Alla klubbens barn och ungdomar har möjlighet att delta. Inför Klimatbacken har medlemmarna fixat ”sponsorer” (familj och vänner) som backar med ett visst antal ören eller kronor för varje höjdmeter som deltagaren springer. Sponsorn bestämmer själv summan de vill backa deltagaren med (alla medlemmar får en lista att fylla i).

Exempel: Hammarbybacken är 90 höjdmeter. En av era medlemmar går eller springer uppför backen 3 gånger under 30 min. Om medlemmens mamma sponsrar med 1 kr för varje höjdmeter och lillebror 10 öre för varje höjdmeter samlar de totalt in 297 kr.

Medlemmen räknar själv sina samlade varv. När tiden är slut tas alla kämpar emot och organisationen för Klimatbacken summerar prestationerna och rapporterar insprunget donationsbelopp till This is a mailto link

Är ni intresserade av att anordna Klimatbacken i er klubb, kontakta This is a mailto link

För mer info Klimatbacken.se

https://www.klimatbacken.se/

Uppdaterad: 25 AUG 2020 11:52 Skribent: SSF
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info