Hoppa till sidans innehåll

Backa klimatet och få pengarna till klubben


Klimatbacken är ett samarbete mellan Svenska Skidförbundet och Vattenfall. Kortfattat handlar det om ett evenemang för medlemmar med familjer. Grundtanken med Klimatbacken är att ni som medlemmar ska kunna samla in pengar till klubbkassan på ett roligt sätt – utan att behöva sälja eller köpa något. Istället ska vi springa ihop pengarna!

Klimatbacken handlar inte bara om att kämpa för sig själv och klubben. Det handlar också om klimatet. Klimatförändringarna märks av på många sätt och för skidsporten har det blivit ytterst påtagligt. Glaciärerna smälter och snötäcket blir tunnare. 

Vi inom Svenska Skidförbundet har insett att klimatarbete måste bli en självklar del av sporten om vi ska ha möjlighet fortsätta utöva den. Därför vill vi nu tillsammans med våra klubbar och medlemmar göra en insats för klimatet och sportens framtid. 80% av den insamlade summan väljer klubben att spendera hur de vill, 20% är öronmärkta för klimatfrämjande åtgärder. Kanske väljer klubben att sätta upp solceller i backen eller klimatkompensera för resor? Oavsett så dubblar Vattenfall den del av summan som går till klubbens klimatarbete (upp till 10 000 kr).

Hur fungerar klimatbacken?

Klimatbacken går ut på att under 30 minuter springa upp- och nedför klubbens skidbacke och samla fallhöjdsmeter. Alla klubbens barn och ungdomar har möjlighet att delta. Inför Klimatbacken har medlemmarna fixat ”sponsorer” (familj och vänner) som backar med ett visst antal ören eller kronor för varje höjdmeter som deltagaren springer. Sponsorn bestämmer själv summan de vill backa deltagaren med (alla medlemmar får en lista att fylla i).

Exempel: Hammarbybacken är 90 höjdmeter. En av era medlemmar går eller springer uppför backen 3 gånger under 30 min. Om medlemmens mamma sponsrar med 1 kr för varje höjdmeter och lillebror 10 öre för varje höjdmeter samlar de totalt in 297 kr.

Medlemmen räknar själv sina samlade varv. När tiden är slut tas alla kämpar emot och organisationen för Klimatbacken summerar prestationerna och rapporterar insprunget donationsbelopp till Vattenfall.

NU KÖR VI! 

Uppdaterad: 12 SEP 2019 15:47 Skribent: SSF
Epost: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
SAS_boka-vinst
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link