Hoppa till sidans innehåll

Barn- och ungdomstävlingar


Svenska Skidförbundet har beslutat att följande begränsningar gäller vid ungdomstävlingar beträffande datum och åldersklasser.

  • Inga distrikts-, regionala, landsdels- eller nationella ungdomstävlingar får arrangeras före 1 januari innevarande verksamhetsår om inte arrangören erhållit dispens från Svenska Skidförbundet.
  • För åldersklassen 9–10 år gäller att endast distrikt- eller regiontävlingar får arrangeras. Tävlingar för denna åldersklass ska läggas upp som egna evenemang och får inte ligga tillsammans med regionala, landsdels- eller nationella tävlingar.
  • För åldersklassen 7–8 år (och alla andra klasser upp till och med 8 år) gäller att endast distrikttävlingar får arrangeras. Tävlingar ska vara utan tidtagning och resultatlista. Tävlingar för dessa åldersklasser ska läggas upp som egna evenemang och får inte ligga tillsammans med distrikts-, regionala, landsdels- eller nationella tävlingar.
  • För Lilla Världscupen gäller de regler som står i Tillägg till Alpina tävlingsregler, det vill säga att åldersklassen 9–10 år endast får tävla i klubbtävlingar i Lilla Världscupen.
  • Åldersklassen 7–8 år (och alla andra klasser upp till och med 8 år) får inte tävla i Lilla Världscupen över huvudtaget.
  • Det är inte tillåtet att lägga in åldersklassen 9–10 år i ett Lilla Världscupsevenemang. Vill ni köra en distriktstävling för dessa i samband med en Lilla Världscupstävling måste ni lägga upp den som ett eget evenemang där "Lilla Världscupen" eller "LVC" inte får förekomma i evenemangsnamnet.
  • Svenska Skidförbundet och dess distrikt med tillhörande klubbar har ett ansvar gentemot deltagare, ledare, klubbar och inte minst sponsorerna till Lilla Världscupen att genomföra Lilla Världscupen enligt de regler som finns.
Uppdaterad: 01 JUN 2021 10:22

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info