Hoppa till sidans innehåll

Axel Bäck bäste svensk – Jens Byggmark på plats 13

21 DEC 2009 11:15
Han fick till tredje snabbaste åket i den andra omgången och klättrade från plats 27 till plats 10.
  • Skapad: 21 DEC 2009 11:15

Axel Bäck, Saltsjöbadens SLK, som tog sina första värlscuppoäng i Levi för drygt en månad sedan fortsätter imponera – och det stort. Vid dagens slalomrace i Alta Badia, Italien, blev det en fin tiondeplats för stockholmaren.

Även Jens Byggmark, som i fredags vann en Europacuptävling i Fozza di Passa, fick till det och åkte upp sig från en 20:e plats till 13:e.

Fler svenskar än dessa två gick inte vidare till andra slalomåket när herrarnas andra slalomrace för säsongen avgjordes i dag, måndag i Alta Badia. Många åkare hade problem i en bana som som svt:s expert Johan Brolenius kallade "orytmisk stakad". Mattias Hargin körde ur, André Myhrer var bra på gång men en grensling satte stopp för hans fortsatta chanser i Alta Badia. Markus Larsson hade en del missar, tappade tid och fíck inte köra andra åket. Även Hans Olsson och Anton Lahdenperä körde ur.

Efter första åket var det totalt österrikisk dominans i toppen. Efter andra åket stod det klart att Reinfried Herbs drog det längsta strået och slutade som vinnare, 28 hundradelar före Silvian Zurbriggen, Schweiz och Manfred Pragner, Österrike, som ledde efter första åket, slutade trea.

Skribent: Camilla Sandy

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info