Hoppa till sidans innehåll

Markus Larsson är med i matchen

20 DEC 2009 10:55
Larsson fick till ett kanonåk i första omgången av herrarnas storslalom i Alta Badia och låg femma, med bara 66 hundradelar upp till ledartiden.
  • Skapad: 20 DEC 2009 10:55

I det andra ställde dock en innerskida till det för värmlänningen och därmed var chanserna till både pallplats och personbästa borta för den här gången.

Trots missen tog sig Markus Larsson ner i mål men fick nu nöja sig med en 26:e plats. "Mackans" första åk visar dock att han  absolut är med och fajtas i toppen i storslalom och det är ett härligt besked att ta med sig inför vinterns fortsatta världscuptävlingar och inte minst OS. I Italien fick man fira i dubbla omgångar då hemmaåkaren Massimiliano Blardone vann före landsmannen Davide Simoncelli. Cyprien Richard, Frankrike, knep tredjeplatsen.

Niklas Rainer och Matts Olsson körde ur och André Myhrer, som haft lite problem med ett knä, kom inte till start. I morgon väntar säsongens andra världscupslalom för de svenska herrarna - också det i Alta Badia.


Vid damerna super-G i Val d'Isére hade de svenska tjejerna ingen vidare dag. Jessica Lindell Vikarby kom ner i mål och såg allt annat än nöjd ut. Hon slutade på plats 37 och för Kajsa Kling, som var den andra svenska tjejen att ta sig ner i mål, blev det en 47:e plats. Anja Pärson kraschade och körde ur men klarade sig utan skador. I toppen blev det dubbelt Schweiz med Fraenci Aufdenblatten på förstaplatsen och Nadia Styger på på plats två. Suveränen Lindsey Vonn, USA, fick i dag nöja sig med en tredjeplats.

Nu blir det jullov för de svenska världsupdamerna. Nästa race körs i Lienz, Österrike den 28-29 december. Då är det storslalom och slalom som står på programmet .

Skribent: Camilla Sandy

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info