Hoppa till sidans innehåll

Absolut godkänt i Levi

13 NOV 2010 16:53
Med en 11:e och en 13:e plats som de bästa placeringar vid lördagens världscupslalom i Levi, Finland, summeras dagen som helt okej för det svenska alpina damerna.
  • Skapad: 13 NOV 2010 16:53

– Det hade varit skönt med en topp-tio men i dag har jag i alla fall kul när jag åker, säger Maria Pietilä Holmner.

Det blev alltså en delad elfteplats för Maria PH som åkte upp sig en placering från första åket.
– Efter Sölden känns det här ändå bra, jag vill åka och det är kul. Jag ger det här absolut godkänt i dag, säger Umeå-åkaren.
Även Anja Pärson åkte upp sig i det andra åket, från 15:e till 13:e plats.
– Jag är ändå nöjd med mitt andra åk. Jag har bestämt mig för att ta ett steg i taget och jobbar på med tekniken. Det är lite frustrerande att inte bara skynda på men samtidigt känner jag mig trygg i det jag gör och jag vet vart jag är på väg. Tekniskt sett åker jag stabilt, säger Anja Pärson.

Therese Borssén slutade på en 27:e plats och var mindre nöjd med sin insats. Frida Hansdotter kvalade inte in till andra åket och slutade på plats 34. För Nathalie Eklund, som gjorde världscupdebut i Finland, blev det till slut en 37:e plats.
– Jag är rätt nöjd ändå, och nu är det här avklarat, säger leksandstjejen om sin insats.
Nathalie var bra med i första mellantiden men hade några missar i branten innan mål. Utan dem hade hon troligtvis fått åka ett andra åk.

Emelie Wikström fick inte till det som hon ville och slutade längre ner i resultatlistan. Men tack vare sin insats från förra året vet vi att det blir fler världscupstarter för den unga tjejen från Sävsjö.

Marlies Schild, Österrike, vann säsongens första slalomtävling före Maria Riesch, Tyskland, hemmaåkaren Tanja Poutiainen, knep tredjeplatsen.

I morgon, söndag, är det dags för de svenska grabbarna att visa var skåpet ska stå. Åtta blågula killar på start. Första åket börjar 10.00 svensk tid. Bara att fortsätta hålla tummarna alltså!

Skribent: Camilla Sandy

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info