Hoppa till sidans innehåll

Alla på Snö i Norrköping

24 FEB 2010 16:28
Under vecka 6 & 7 har man i Norrköping genomfört sitt enskilt största rekryteringsprojekt någonsin, "Alla på snö".
  • Skapad: 24 FEB 2010 16:28

I perfekta vinterförhållanden fick eleverna testa utförsåkning, längd, köra barnens Vasalopp, åka pulka och ha så roligt som möjligt i snön.

Alla på alpint

Alla i längdkö

Projektet är ett initiativ av Svenska Skidrådet och har genomförts genom ett nära samarbete mellan Svenska Skidförbundet alpint och längd, Friluftsfrämjandet, SLAO,Skidor i skolan, GIH, Norrköpings SK, Åby SOK och Norrköpings kommun.

Genomförandet av projektet gick perfekt och det var fantastiskt att se glädjen och den motoriska utvecklingen hos barnen, säger Björn Lison Almkvist från Svenska Skidförbundet.

Man ska ta i beaktning att ca 80 % av de här barnen aldrig åkt skidor förut. Förhoppningsvis tänder vi ett intresse hos dem, vilket leder till ännu fler aktiva skidåkare i framtiden. Vi från klubben tycker detta är bland det roligaste vi gjort. Responsen från föräldrar, elever och lärare har varit överväldigande, och vi siktar nu på att göra detta till en årigen återkommande aktivitet fär eleverna i årskurs 4, säger Fredrik Söderlund, projektledare på plats från Norrköpings SK.

Alla på ledare

För att ytterliggare stimulera det nyvaknade intresset, kommer samtliga elever att erbjudas ett medlemsskap i skidklubben samt ett säsongskort för återstående del av säsongen. En säsong som förmodligen kommer att var gott och väl över påsklovet, avslutar Fredrik med ett leende. Mer information kan fås på www.yxbacken.nu samt www.slao.se

Skribent: Sara Anderson

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info