Hoppa till sidans innehåll

Alpina herrarnas förbundskapten tackar för sig

14 APR 2010 08:21
Thomas Stauffer slutar som förbundskapten för de svenska alpina herrarna. Efter sju år med olika roller i det svenska alpina landslaget tackar förbundskaptenen från Schweiz för sig.
  • Skapad: 14 APR 2010 08:21

– Det har varit en bra tid här i Sverige, mycket jobb men vi har också byggt upp någonting bra under de här åren, säger Thomas Stauffer.
 
Vad Thomas Stauffer kommer att göra härnäst blir klart i nästa vecka.
– Jag har fått ett bra jobberbjudande med ännu en sportslig utmaning och jag känner att det är dags att anta den utmaningen.
Under de närmsta veckorna kommer en utvärdering av säsongen som varit att göras och därefter kommer ledningen se över hur den alpina organisationen bäst kan förbereda sig inför framtiden.
– Vi vill passa på att tacka Thomas Stauffer för det han gjort för svensk alpin skidåkning genom åren och önska honom lycka till i hans nya tjänst, säger Anders Sundqvist, alpin chef.
 
Det är fler förändringar på gång i den alpina tränarstaben. Rudi Soulard, som varit tränare i Sverige i tolv år innan han av skrev på för USA och tränade de amerikanska herrarna i två år, kommer tillbaka till Sverige. Soulard, ursprungligen från Frankrike numera bosatt i Linköping, går in som ny tränare på damsidan där han ersätter Anders Carlsson, Arvika, som valt att sluta efter OS-säsongen. På herrsidan tar Magnus Larsson, Torsby, klivet upp från juniortränare till världscuplaget och tekniktränare Matias Eriksson, har meddelat att han inte kommer fortsätta jobba med världscuplaget nästa säsong.
– Det känns bra att vi kan tillkännage rekryteringen av två duktiga tränare redan nu. Vi ser för närvarande över den alpina organisationen och kommer fortsätta bygga upp den till ett starkt team säger Per Lehmann, förbundsdirektör vid Svenska Skidförbundet.  

Skribent: Camilla Sandy

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info