Hoppa till sidans innehåll

Alpina rådet i Sölden

26 OKT 2010 13:27
Tre intensiva dagar stod på agendan när Alpina rådet åkte ner till Sölden.
  • Skapad: 26 OKT 2010 13:27

Redan på Arlanda var diskussionerna igång. Den största frågan som skulle bearbetas under helgen var en utvärdering av barn- och ungdomstävlingssystemet. Vad är bakgrunden till att tävlingssystemet ser ut som det går och är det ett fungerande system var frågeställningarna bakom.
Väl framme i Sölden på fredags eftermiddagen satte rådet igång med att göra en SWOT-anaslys av det system som vi har idag. Styrkor och svagheter lyftes fram som sedan fungerade som diskussionsunderlag.

Tidig lördag morgon bar det av upp till tävlingsområdet för att kolla in damernas inåk och sedan se premiären av världscupen för den här säsongen.
Inga toppresultat att glädjas åt men ändå härligt att vara på plats med stämningen som blir och att få känna att säsongen drar igång.

Eftermiddag och kväll var vikt åt fortsatta diskussioner. Där rådet även gick in på nationell organisation.

Söndag morgon åkte vi upp igen till tävlingsområdet för att se herrarnas första åk.
Efter en lunch på hotellet och ett framflyttat andra åk beslutade vi att åka ner till Innsbruck och flygplatsen för att ha ytterligare några timmar vikta till nationell organisation innan flyget gick hem mot Stockholm.

Sju trötta rådsmedlemmera var nöjda med helgen där det diskussionerna har förts långt in på småtimmarna på rummen. Långa dagar och lite sömn har resulterat i mycket tankar och planer inför framtiden.
Nu ska idéerna sammanfattas för att skickas vidare till arbetsgrupperna.

Nästa möte för det Alpina rådet är planerat till den 14 december då vi efter påsyn av barn- och ungdomsgruppen går vidare med tävlingssystemet.

Skribent: Ulrika Svensson

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info