Hoppa till sidans innehåll

André Myhrer tvåa - Maria Pietilä Holmner sexa

17 JAN 2010 11:49
Äntligen! André Myhrer tog sin först pallplats på nära tre år vid herrarnas slalom i Wengen.
  • Skapad: 17 JAN 2010 11:49

De svenska slalomherrarna har varit nära, så nära, pallen länge nu. Men först i dag lossnade det. André Myhrer fick ta det sköna steget näst högst upp på pallen i schweiziska Wengen.

Bergsjö-Hassela-killen låg på en fjärdeplats och hade 51 hundradelar upp till ledaren Ivica Kostelic efter första åket. Han stod på bra i det andra men hade tappat lite till första mellantiden. Det tog han dock snabbt igen med en riktigt bra avslutning. Varken Lizeroux eller Herbst, tvåa och trea efter första åket, kunde matcha svenskens tid.

Näst bäste blågula åkare i Wengen blev Markus Larsson på plats 16. Strax bakom, plats 17, hittar vi Mattias Hargin. För Anton Lahdenperä, som med startnummer 58 tog sig in på en fin 19:e plats efter första åket, såg det bra ut med full satsning även i det andra men strax efter första mellantiden kom en miss som ställde till det. Till slut blev det en 28:e plats för Gällivare-sonen. Axel Bäck gick ut aggressivt i det första åket men fick inte åka så länge innan han la sig på en innerskida. Axel var snabbt på benen och fullföljde åket men kom så klart ner långt efter. Jens Byggmark körde ur.

I Maribor fortsätter Maria PH visa stabila resultat. En sjätteplats blev det under söndagens slalomtävling i slovenska Maribor. Maria låg på en fjärdeplats inför andra åket och satsade på att köra "ett till första åk". Svenskan tappade dock sitt försprång i det andra åket och slutade på plats sex.

Therese Borssén körde upp sig från plats 25 i det första åket till en 17:e plats i det andra.
- Jag är väldigt besviken över mitt första åk. Det andra var bättre men jag vet att jag kan så mycket mer så det är väldigt frustrerande, sa "Tessan" till svt efter det andra åket.
Frida Hansdotter tappade 15:e platsen i första åket till plats 22. Anja Pärson slutade på plats 26.

Ledaren efter första åket, Marlies Schild, som fick till ett riktigt fantomåk där och ledde med över en sekund, grenslade i andra. Tina Maze fick däremot till ett grymt andra åk på hemmaplan och slutade på en andra plats. Kathrine Zettel, Österrike, vann och Maria Riesch slutade på plats tre.

Skribent: Camilla Sandy

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info