Hoppa till sidans innehåll

Anja Pärson femma – Lindell Vikarby på 16:e

09 JAN 2010 13:41
Lindsey Vonn tar hem sin andra seger på två dagar och Anja Pärson slutar på en femteplats.
  • Skapad: 09 JAN 2010 13:41

- Det känns lite surt just nu. Jag åkte inte bra i den nedre delen. Vill man vinna i den här backen måste man åka perfekt, säger Anja Pärson till tv4 sport direkt efter sitt åk.

Efter 1,5 timmes försening och en nedflyttad start kunde damernas störtlopp i Haus im Ennstal äntligen genomföras. Anja Pärson gick ut med startnummer 17 i en backe där både dimman och snön kom och gick som den ville. Pärson kom ner med den dittills tredje snabbaste tiden men när Lindsey Vonn kom ner i mål petades svenskan ner från pallen. Ännu en åkare, Ingrid Jacquemod, Frankrike, med startnummer 29, fick till en bra tid och gled in på tredjeplatsen. Till slut blev det alltså en femteplats för Pärson.

Jessica Lindell Vikarby fortsätter att övertyga. I dag fick hon till ett fint åk räckte till en 16:e plats. Hennes bästa resultat för säsongen. Kajsa Kling lyckades inte fortsätta sitt poänplockande för andra dagen i rad och slutade på en delad 40:e plats.

Att vädret påverkade dagens resultat är inte någon hemlighet och dimma och snö ställde till det på fler ställen än Österrike. Herrarnas storslalom i Adelboden flyttades först fram och efter att 58 åkare kört kom beslutet att tävlingen skulle ställas in på grund av det dåliga vädret. Markus Larsson (som fyller 31 år i dag, grattis grattis!) låg på 30:e och sista plats för att kvala till det andra åket när beskedet kom.

Nya chanser till pallplatser kommer redan i morgon, söndag, när herrarna kör slalom i Adelboden och damerna fortsätter i Haus im Ennstal med super-G.

Skribent: Camilla Sandy

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info