Hoppa till sidans innehåll

Anja Pärson på pallen i finalen

10 MAR 2010 15:14
En tredjeplats vid onsdagens störtloppsfinal i Garmisch-Partenkirchen blev det för Anja Pärson som därmed också säkrade tredjeplatsen i 2010-års störtloppscup.
  • Skapad: 10 MAR 2010 15:14

Maria Riesch vann överlägset på hemmaplan och var 54 hundradelar före tvåan Lindsey Vonn. Anja var 1,13 sekunder efter Riesch och glad över pallplatsen.
- Skönt att få avsluta säsongen bra, säger Anja Pärson.

I och med dagens tävling avslutades också störtloppscupen där Anja även där slutade på en tredjeplats. Lindsey Vonn kunde dock ohotad vinna och får därmed plocka med sig minst en av de kristallglober som delas ut till cupvinnarna hem till Amerika. Maria Riesch, Tyskland blev tvåa.

Även herrarna körde störtlopp under onsdagen men där gick det sämre för svenskarna. Patrik Järbyn gick ut med startnummer fyra men hade några missar på vägen ned och slutade på plats 18. Hans Olsson var bara 24 hundradelar efter vid den andra mellantiden när han hamnade fel, roterade i backen och körde, till sin besvikelse, ur. Schweizaren Carlo Janka vann före Mario Scheiber, Österrike och med Erik Guay, Kanada på tredjeplatsen i ett mycket tajt race.

I morgon, torsdag är det damernas storslalom som står på programmet. Anja Pärson och Maria Pietilä Holmner är redo att representera de blågula färgerna i den tyska pisten. Håll tummarna!

Skribent: Camilla Sandy

 

HUVUDPARTNER

LAGPARTNER

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Alpint - Active Life Foundation-215-87
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link

Se all info